Voetbal Geeft

AZ legende Kees Kist verrast eenzame Ineke (75) met een wedstrijdbezoek

Ineke is al vanaf jongs af aan groot fan van AZ Alkmaar. Ze ging geregeld naar wedstrijden toe, maar de laatste jaren is ze erg eenzaam en alleen gaat ze niet meer naar het stadion. Veel van haar vrienden zijn inmiddels overleden en daardoor onderneemt ze steeds minder vaak dingen. Als verrassing mag Ineke op zondag met AZ legende Kees Kist naar de wedstrijd van haar cluppie.

Ineke speurt haar kledingkast door, opzoek naar wat roods "want dat is de kleur van AZ", aldus Ineke. Vanmiddag gaat ze met een maatje naar de eredivisiewedstrijd tussen AZ en FC Volendam. Ze moet nog even in spanning afwachten met wie, maar ze kijkt er erg naar uit. Tot drie jaar geleden bezocht ze geregeld wedstrijden, maar de mensen met wie ze ging zijn inmiddels overleden. “In je eentje is het niet zo leuk meer en dat die mensen niet meer komen… ja, dan ben je wel eenzaam”, zegt Ineke.

AZ VOETBALMAATJES

Met AZ Voetbalmaatjes stelt AZ zijn deuren open, samen voetbal zien en beleven, voor alle eenzame mensen, jong en oud in de regio. AZ legende Kees Kist is een voetbalmaatje: “AZ is een warme familieclub en dat is al vanaf het moment dat ik in ‘72 hier kwam voetballen. AZ belde mij op of ik voetbalmaatje wilde worden en daar zei ik gelijk ja op, dat vind ik hartstikke leuk”, aldus Kees.

Ik denk dat het een heel mooi project is waarmee we heel veel mensen kunnen helpen. Een lach geven aan iemand is toch het mooiste wat er is.
Tijani Reijnders, speler AZ

Maatje Kees Kist

Als we aan Ineke vragen wie zij verwacht dat haar maatje zal zijn zegt ze: “ik hoop vooral dat het maatje ook wel van AZ houdt, anders ga je natuurlijk niet naar AZ. Wie is het nou… haha?” Dan gaat de bel en opent ze de deur, “ooh dat verwachtte ik niet wat leuk”! Daar staat Kees Kist met een wedstrijdshirt om haar mee te nemen naar AZ – FC Volendam. Ineke herkent Kees meteen en vindt het fantastisch dat hij haar maatje is vandaag.

Na afloop van de wedstrijd mag Ineke met Kees bij de zijlijn staan, waar de spelers één voor één langskomen en ze beide begroeten. Voor Ineke was het heerlijk om weer in het stadion te zijn en ze genoot dan ook met volle teugen: “Ik vond het echt weer geweldig, die sfeer.”

VOETBAL GEEFT

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen