Voetbal Geeft

Bart van Hintum inspireert supporters bij Fit met FC Groningen

Voetbalfans moedigen wekelijks hun favoriete team aan richting een overwinning, maar omgekeerd gebeurt dit ook. FC Groningen zet zich in om supporters zoals Anne-Geert (42) te begeleiden naar een gezondere leefstijl. FC Groningen speler Bart van Hintum weet als geen ander hoe belangrijk het is om fit te zijn. Hij wil graag anderen inspireren om te investeren in een gezonde leefstijl en sluit bij één van de lessen van het programma Fit met FC Groningen aan.

FC Groningen supporter Anne-Geert (42) werd vijf jaar geleden getroffen door een hersenbloeding. Een traject van lang revalideren volgt en het blijkt voor Anne-Geert lastig om een nieuwe balans te vinden: ,,Na mijn hersenbloeding had ik ineens veel minder energie, dus ik moest nadenken hoe ik mijn tijd inrichtte, hoe ik mijn leven inrichtte en hoe ik mijn gezondheid aanpakte.” Na het lezen van een bericht op de website van FC Groningen over het project Fit met FC Groningen was hij direct enthousiast: ,,Het was precies waar ik naar op zoek was, en dan ook nog bij mijn favoriete club!”

Profvoetbal als inspiratiebron

Voor de deelnemers aan het project is het extra bijzonder en motiverend om in hun favoriete stadion te kunnen sporten. Daarnaast sloot FC Groningen speler Bart van Hintum aan bij een training om de deelnemers te inspireren: Als speler vormt hij een perfect rolmodel, aangezien hij als geen ander weet hoe belangrijk het is om te investeren in een goede leefstijl: ,,Voor mij is het heel belangrijk geweest om altijd als topsporter te leven, door goed te slapen, te drinken en te sporten."

Ik vind het nu zeker leuk om andere mensen te inspireren. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze wat opslaan en ervan gaan leren.
Bart van Hintum

In het programma wordt samen bewogen, maar ook stilgestaan bij kennis over voeding en bewegen. Het doel is dat de deelnemers zich bewust worden van eigen gewoontes en patronen waarbij ze inzicht hebben gekregen om deze te veranderen. Anne-Geert merkt dat het project een hele positieve impact heeft op hem: ,,De bewustwording is wat beter, de zelfacceptatie. Mijn zelfbeeld is veel positiever en dat heeft deze groep mij gebracht!”

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door de Eredivisie CV, ESPN en VriendenLoterij.

Dit artikel delen