Voetbal Geeft

Ajax speler Steven Bergwijn bezorgt Amine de dag van zijn leven

Amine is gek op voetbal en groot Ajax fan. Omdat hij een ontwikkelingsachterstand heeft en veel last van stemmen in zijn hoofd, schreef het broertje van Amine een brief om de grootste wens hem uit te laten komen: voetballen bij Ajax met zijn held Steven Bergwijn! Tot zijn grote verrassing werd Amine opgehaald om samen met zijn ouders en broertje naar Ajax te gaan voor een onvergetelijke ontmoeting met Bergwijn.

“Moeilijk in zijn hoofd”

Ondanks dat Amine goed kan voetballen en er goed uitziet, heeft hij het erg lastig. Kort na zijn geboorte heeft Amine twee keer een hartstilstand gehad en belandde hij in een coma. Hierdoor heeft hij een ontwikkelingsachterstand, autisme, ADHD en angststoornissen. Zoals zijn broertje aangeeft: Hij heeft het soms moeilijk in zijn hoofd. Zijn broertje is dol op Amine en stuurde een wens in bij FC Robinstijn voor zijn grote broer, zodat hij een dag onbezorgd zou kunnen genieten.

Lieve FC Robinstijn, zouden jullie mij willen helpen om de grootste droom van mijn broer Amine uit te laten komen?
Broer van Amine

Ontmoeting met Bergwijn

Terwijl Amine tijdens een rondleiding een balletje aan het trappen is, komt Bergwijn de hoek om. Geëmotioneerd komt een bijzonder gesprek op gang. Amine verrast op zijn beurt Steven Bergwijn met een akka300. Na samen een balletje te hebben overgespeeld, krijgt Amine een paar voetbalschoenen cadeau van zijn grote held en gaat hij op de foto met de selectie van Ajax. Hiermee wordt een onvergetelijke dag afgesloten voor Amine en zijn familie. Ajax zorgde ervoor dat Amine zich de hele dag een VIP voelde en zijn familie een zorgeloze dag had.

De hele dag draaide er echt om om hem een ster te laten voelen, meer dan perfect.
Moeder Amine

Voetbal Geeft

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen