Voetbal Geeft

FC Twente-projectleider Bart wordt verrast door Misidjan en statushouders

Eyob is 17 jaar oud. Hij is gevlucht met zijn gezin en hij woont sinds vijf jaar in Nederland. De familie wordt een paar jaar geleden gekoppeld aan het project ‘Anders Inburgeren’ van FC Twente. Een van de begeleiders van het project heeft een speciaal plekje in hun hart, namelijk Bart Hampsink.

Scoren in de wijk

Het project Anders inburgeren is onderdeel van Scoren in de wijk. Het is een samenwerkingsverband tussen meerdere Twentse initiatieven, die zich bezighouden met de integratie van verschillende bevolkingsgroepen. Het project is gebaseerd op praktisch inburgeren. De club vindt het belangrijk om haar verbindende en mobiliserende kracht in te zetten om mensen verder te helpen.

Drijvende kracht Bart

FC Twente speler Virgil Misidjan is ambassadeur van scoren in de wijk. “Dit is een heel mooi project, waarbij we door middel van support mensen helpen inburgeren. Ik ben heel blij dat ik hier vandaag mag zijn en dat ik deze mensen blij mag maken”, aldus Misidjan.

Bart is een van de drijvende krachten achter het succes van het project. Met enorm veel passie en overgave, ontwikkelt Bart het project, tot een groot succes, waarbij hij de gezinnen met heel veel liefde, het gevoel wil geven dat ze welkom en thuis zijn. Wanneer je aan de gezinnen vraagt wat Bart voor hen betekent, dan is het liefde en vriendschap. Daarom wordt Bart vandaag in het zonnetje gezet door Misidjan en de deelnemers van het project ‘Anders inburgeren’.

Voetbal Geeft

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft staan we stil bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen