Voetbal Geeft

Campagne OneLove gaat onverminderd door

OneLove is de campagne van het voetbal vóór verbinding en (dus) tegen elke vorm van discriminatie. De liefde voor het voetbal verbindt in Nederland 8 tot 10 miljoen mensen.

Dit initiatief is in 2020 in Nederland ontstaan en sinds september 2022 spelen ook de aanvoerders van de nationale teams van Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland, Wales, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en – uiteraard – Nederland met de OneLove-aanvoerdersband. De laatste acht doen dit ook als ze op het WK uitkomen. Ook na het WK gaat OneLove onverminderd door. De eerstvolgende actie hierna is rond de internationale dag tegen racisme en discriminatie (maart 2023).

Het afgelopen weekend stond het betaald voetbal in het teken van international coming out day, waarbij de boodschap was: iedereen is welkom in het voetbal. Ook hierbij stond de OneLove-band centraal. Dit statement kreeg de afgelopen dagen veel aandacht en heeft hierdoor aan de bewustwording voor dit onderwerp bijgedragen. Eerder kwam naar buiten dat deze maand niet nogmaals met de OneLove-band om wordt gespeeld in de competities. De campagne gaat in elk geval door want deze week werd ook duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is op dit gebied.

Lees meer over de campagne via: www.onelove.football.

Dit artikel delen