KPN eDivisie

KPN eDivisie start met ijzersterk speelveld

Waar de bal in de Eredivisie alweer elf speelronden rolt, staan de esporters nu dan ook eindelijk aan de vooravond van een nieuw KPN eDivisie seizoen. De online gaming competitie start vandaag (dinsdag 7 november) met een ijzersterk speelveld.

Verwachtingen zijn hooggespannen

Met een deelnemersveld met o.a. de regerend KPN eDivisie-kampioenen, meerdere wereldkampioenen en de eChampions League winnaar, wordt de KPN eDivisie op dit moment gezien als de sterkste esports voetbalcompetitie ter wereld.

PSV gaat op zoek naar revanche voor de matige eindrangschikking die zij in het zesde seizoen neerzette. Met wereldkampioen en eDivisie-titelverdediger Manuel Bachoore en eChampions League winnaar Emre Yilmaz in de gelederen worden de Eindhovenaren als dé titelkandidaat beschouwd.

De grootste belager voor PSV in de race om de eDivisie kampioensschaal lijkt uit Amsterdam te komen: Levi de Weerd (2v2 wereldkampioen), Paulo Henrique Chaves (wereldkampioen met Brazilië), Finn Donderwinkel en Max Koelemaij komen gemotiveerd ten strijde om de kampioenstitel namens Ajax binnen te slepen.

Landskampioen Vitesse treft AZ, Almere City FC debuteert tegen Feyenoord

Nieuwkomer Almere City FC trapt om 17.30 uur het KPN eDivisie seizoen af met een wedstrijd tegen Feyenoord. Op hetzelfde tijdstip maakt Heracles Almelo haar rentree in de KPN eDivisie; de Almeloërs nemen het op tegen FC Utrecht dat zich vorig seizoen wist te plaatsen voor de Finals.

Titelverdediger Vitesse mag direct flink aan de bak in een onderlinge confrontatie met AZ. Runner-up Ajax maakt zich op voor een duel met Sparta Rotterdam, waar PSV het gepromoveerde PEC Zwolle tegenkomt.

Benieuwd naar de spelers die gaan uitkomen voor alle clubs? Bekijk ze hier!

Volg de KPN eDivisie live

De wedstrijden in de KPN eDivisie zijn elke dinsdag vanaf 17.30 uur live te volgen via Twitch, YouTube en ESPN. Paskie Rokus en Bas van Velzen presenteren de show en zorgen voor het live commentaar tijdens de wedstrijden. Sebas de Jong gaat als reporter ter plaatse het gesprek aan met de esporters en neemt de kijker mee in de sfeer die een KPN eDivisie speelavond met zich meebrengt.

Dit artikel delen