Voetbal Geeft

Droom van zieke Jedajah (8) komt uit: voor het eerst naar FC Utrecht

De 8-jarige Jedajah brengt door haar stofwisselingsziekte veel tijd door in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Sinds het bezoek van de spelers van FC Utrecht aan het ziekenhuis is ze groot fan van de Utrechtse club. Afgelopen zondag ging een grote wens van haar in vervulling: voor het eerst een live wedstrijd bijwonen in Stadion Galgenwaard.

Jedajah krijgt door haar stofwisselingsziekte enkel sonde voeding toegediend en geeft veel over. Ze moet door haar ziekte veel tijd doorbrengen in het ziekenhuis. “Het is niet leuk om in het ziekenhuis te liggen. Soms komen de spelers langs hier, dan ben ik weer blij”, aldus Jedajah.

In de speciale FC Utrecht-skybox in het Wilhelmina Kinderziekenhuis kijkt ze inmiddels alle wedstrijden van de club die haar hart heeft gestolen. Afgelopen zondag werd ze met de spelersbus opgehaald om de wedstrijd tegen Heracles Almelo bij te wonen in de Galgenwaard, een grote droom van Jedajah. Daar mocht ze het veld op tijdens de line-up. Samen met haar familie juichte ze de club naar de overwinning toe. “We hebben het echt nodig om als gezin iets leuks samen te doen, dat kan niet vaak door de ziekte van Jedajah. Het is fantastisch om te zien wat FC Utrecht allemaal doet voor de kinderen in het ziekenhuis”, aldus de moeder van Jedajah.

Dit wordt beaamd door FC Utrecht aanvoerder Willem Janssen: “De samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis is iets waar je als speler, maar vooral als club, ontzettend trots op bent. ”

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt al jaren bezocht door de selectie van FC Utrecht, om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. In december heeft de club een eigen skybox geopend in het WKZ, met onder andere een groot scherm waar alle wedstrijden live getoond worden, spellen en boeken. Hierdoor is de club er ook voor de kinderen, wanneer de selectie niet in het ziekenhuis aanwezig is.

De kracht van Ons Voetbal

De video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wekelijks wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu en zijn of haar omgeving kan betekenen. FC Utrecht is de dertiende club die wordt uitgelicht. Bekijk hier de eerdere video’s van PSV (Amputatievoetbal), Willem II (Football Memories), PEC Zwolle (PEC kicks ASS), ADO Den Haag (G-Storks), FC Twente (Supporter voor elkaar), sc Heerenveen (Begeleid werken), Feyenoord (Bijzondere wensen), Sparta Rotterdam (Banenmarsch), AZ (Blindentribune), FC Emmen (Oldstars), FC Groningen (Framevoetbal) en FC Utrecht (Skybox WKZ deel I).

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen