Voetbal Geeft

Elektrisch rolstoelvoetbal met Mario Engels en Justin Hoogma

De 8-jarige Ira zit in een rolstoel, maar dat houdt hem niet tegen om zijn lievelingssport te beoefenen: voetbal. Mede dankzij een brief van zijn ouders, besluit Heracles Almelo in oktober 2023 een e-rolstoelvoetbalteam (Elektrisch Rolstoelvoetbal) op te richten. Ira zijn geluk kan niet op wanneer hij tijdens een training in de Erve Asito wordt verrast door de spelers Mario Engels en Justin Hoogma.

Elektrisch Rolstoelvoetbal bij Heracles Almelo

In oktober 2023 volgt Heracles Almelo de clubs PSV en N.E.C. op met een e-rolstoelvoetbalteam. De sport wordt gespeeld door voetballers die in het dagelijks leven gebruik maken van een (elektrische) rolstoel. De spelers gebruiken de rolstoelen om zichzelf voort te bewegen. Aan de rolstoel zit een speciale voetbeugel om de bal mee te passen en te schieten.

Eens in de twee weken organiseert de Almelose club op vrijdagmiddag een training onder begeleiding van enthousiaste trainers. Als echte Heracles-Almelo-profs voetballen zij in de topsporthal van de IISPA.

“Fantastisch dat Heracles dit mogelijk maakt. Daar worden wij als ouders ook blij van”
Moeder van Ira

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en maatschappelijk partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen