Voetbal Geeft

Eenzame Steef (70) beleeft Almere City’s historische debuut in de Eredivisie

Op zondag 13 augustus ging Almere City FC niet alléén de Eredivisie in. De vlaggen werden, tijdens de openingsceremonie, gedragen door eenzame ouderen, die opgehaald waren door studenten van de plaatselijke studentenvereniging. De 70-jarige Steef beleefde dit historische moment langs de zijlijn van zijn favoriete eredivisieclub.

Een bijzondere dag

Steef is een groot fan van Almere City. Hij volgt de club op de voet sinds hij 30 jaar geleden in Almere is komen wonen. Steef gaat drie jaar geleden, op aanraden van zijn arts, in een verzorgingstehuis wonen. De verhuizing zorgt ervoor dat het wereldje van de, eens zo sportieve en hardwerkende man, een stuk kleiner wordt. Steef begint zich eenzaam en opgesloten te voelen.

Dat Steef bij de eerste eredivisiewedstrijd van Almere aanwezig kan zijn is voor hem een enorm geluksmoment. Tijdens de openingsceremonie draagt hij vol trots de vlag over het veld en samen met studente Ciara ziet hij hoe Danny Post het eerste eredivisiedoelpunt ooit voor Almere City FC binnenschiet.

Als voetballer vergeet je soms dat er mensen zijn die heel eenzaam zijn. Dat doet echt iets met je
Aanvoerder Almere City FC, Danny Post

Alle routiniers verzamelen

Eenzaamheid onder ouderen is een groot maatschappelijk probleem. Maar liefst één op de tien ouderen voelt zich erg eenzaam en krijgt slecht één keer per maand bezoek.

Het project ‘Alle routiniers verzamelen’ van Almere City heeft als doel om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Iedere thuiswedstrijd worden ouderen uitgenodigd om het duel gratis te komen bekijken in het Yanmar Stadion. Studenten van de plaatselijke studentenvereniging halen de ouderen in busjes op en zetten hen af voor de hoofdingang van het stadion. Op de tribune worden zij voorzien van een hapje en een drankje, om na de wedstrijd ook weer veilig thuisgebracht te worden. Op deze manier kunnen mensen die normaliter niet (meer) in staat zijn om zelf een wedstrijd te bezoeken toch een leuke dag beleven.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen