Eredivisie

Eredivisie zwaait WK-gangers uit met kunstwerk op Schiphol

De Eredivisie heeft in samenwerking met voetbalkunstenaar Barry Pirovano een vijfentwintig-meter lang kunstwerk gemaakt om de eredivisiespelers succes te wensen op het wereldkampioenschap voetbal. Op Schiphol prijkt een kunstwerk met daarop de negentien eredivisiespelers die uitkomen voor zes verschillende landen.

Afgelopen weekend werd de laatste eredivisiespeelronde voor de winterstop gespeeld. Vanuit Ajax, Feyenoord, PSV en sc Heerenveen melden spelers zich bij hun nationale elftal, nadat zij afgelopen week te horen kregen dat zij definitief geselecteerd waren. Jan de Jong, directeur Eredivisie CV: “De Eredivisie is vereerd dat maar liefst negentien spelers hun nationale kleuren gaan vertegenwoordigen. Een mooie erkenning voor hun talent, carrière en kwaliteit maar natuurlijk ook voor de Eredivisie als een prachtige competitie in Europa. We wensen alle spelers sportief succes en zien uiteraard ook uit naar hun terugkeer op de Nederlandse velden in januari.”

Het is mijn grootste werk tot nu toe. Nadat ik dit seizoen de officiële eredivisiebal mocht ontwerpen, is dit een geweldig vervolg
Barry Pirovano - Voetbalkunstenaar

Voetbalkunstenaar Barry Pirovano is de maker van het kunstwerk. Hij verwierf de afgelopen jaren al de nodige bekendheid met zijn eigenzinnige voetbalkunst, maar het werk op Schiphol is voor hem extra bijzonder: “Het is mijn grootste werk tot nu toe. Nadat ik dit seizoen de officiële eredivisiebal mocht ontwerpen, is dit een geweldig vervolg. Nu hopen dat ze het ver schoppen, vooral de spelers van Oranje”, aldus Pirovano met een knipoog.

19 spelers geselecteerd

Op het kunstwerk prijken de negentien eredivisiespelers die geselecteerd zijn voor de nationale selecties. Dat zijn de volgende spelers:

  • Nederland (12): Remko Pasveer, Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Steven Bergwijn (Ajax), Xavi Simons, Cody Gakpo, Luuk de Jong (PSV), Justin Bijlow (Feyenoord) en Andries Noppert (sc Heerenveen).
  • Mexico (3): Edson Álvarez, Jorge Sánchez (Ajax) en Érick Gutièrrez (PSV)
  • Ghana (1): Mohammed Kudus (Ajax)
  • Iran (1): Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord)
  • Polen (1): Sebastian Szymański (Feyenoord)
  • Servië (1): Dušan Tadić (Ajax)

Dit artikel delen