KPN eDivisie

Excelsior aast op bekroning seizoen met landstitel in KPN eDivisie

Vaak zijn er flink wat gelijkenissen te trekken tussen veldvoetbal in de Eredivisie en het virtuele speelveld in de KPN eDivisie. Het meest opvallende verschil zien we regelmatig terug in de ranglijst. Zo is dat ook dit seizoen weer het geval: Excelsior greep in het zesde KPN eDivisie seizoen een periodetitel en eindigde op de vierde plaats in de reguliere eindstand. Dit terwijl de veldvoetballers van de Rotterdammers nog vol verwikkeld zijn in de strijd om lijfsbehoud.

Vertrouwen in elkaar

Vertrouwen is het woord dat vaak terugkeert wanneer we Abdirahman Hassan (22) en Giovanni Bakhuijsen (24) vragen naar het goede eDivisie seizoen van Excelsior. De eSporters voelen elkaar feilloos aan en vormen een sterk team. "Wanneer ik mijn pot om welke reden dan ook niet win, weet ik dat Gio de kwaliteiten heeft om het af te maken", verzekert Abdirahman ons die vooral bekend is onder de naam Abdispelmaker.

Grootste overwinning

Het genezen van lymfeklierkanker is voor Abdi de grootste overwinning uit zijn leven. Op jonge leeftijd werd een zwelling in Adbi's nek geconstateerd en weggehaald. "Mijn moeder, broer en zusje hebben mij door deze tijd heen gesleept. Zij zijn de personen die mij echt hebben geholpen."

De goede prestaties van Excelsior in het reguliere KPN eDivisie seizoen komen voor Giovanni, beter bekend als Giobundyy, niet uit de lucht vallen: "Doorzettingsvermogen, wilskracht en hard werken zijn mijn motto's. Ik denk dat die factoren dit seizoen zijn vruchten afwerpt," aldus de zelfverzekerde eSporter van Excelsior.

De eerstvolgende tegenstander in de strijd om het eremetaal is FC Volendam. De jongens hebben een goede verstandhouding met de spelers van Het Andere Oranje. Sterker nog, ze zijn naast concurrenten ook vrienden van elkaar. Ze hebben dan ook nog een boodschap met een knipoog: "eet een lekker visje voor de wedstrijd", besluiten Abdirahman en Giovanni met een lach.

Support jouw club tijdens de Finals

Op zaterdag 6 mei spelen de 8 overgebleven clubs om het kampioenschap in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Support jouw favoriete club en breek samen met ons het wereldrecord aan toeschouwers bij een live FIFA evenement!

Dit artikel delen