Voetbal Geeft

Excelsior, FC Twente en RKC Waalwijk kanshebbers Voetbal Geeft Prijs

De ‘Voetbal Geeft Prijs’ is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN, waarbij de clubs gestimuleerd worden om vernieuwende maatschappelijke projecten te realiseren. Het is het vijfde jaar dat deze prijs wordt uitgereikt. Tijdens de Eredivisie Awards op 2 september a.s. wordt op ESPN live bekendgemaakt welke club de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Uit de tien inzendingen van dit jaar, zijn de drie kanshebbers voor de prijs bekendgemaakt op de website van de Eredivisie. 

Excelsior Rotterdam

Excelsior organiseert met ‘Voetbal Extra’ wekelijks een sportprogramma voor kinderen en jongeren die tussen wal en schip vallen binnen het reguliere sport- en verenigingsaanbod. 

FC Twente

FC Twente heeft een programma ontwikkeld dat gebruik maakt van voetbalherinneringen en activiteiten om de levenskwaliteit, sociale verbindingen en zelfvertrouwen van Alzheimerpatiënten te verbeteren. 

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk betrekt kinderen bij het thema duurzaamheid middels een educatieprogramma en maakt hen ambassadeurs van de club.

Vakkundig oordeel

De jury bestaat dit jaar uit Aletha Leidelmeijer (ESPN), Aukje Geubbels (Eredivisie CV) en Geert Friebel (VriendenLoterij). Uit alle inzendingen en de resultaten van de publiekstemmen, hebben zij de genomineerden gekozen. Het oordeel van de jury en de publiekstem tellen allebei voor 50% mee in het eindoordeel.

Maatschappelijke rol clubs

Geert Friebel: “We waren positief verrast door de inzendingen. De projecten waren erg divers en er was duidelijk goed nagedacht over de maatschappelijke rol die clubs hebben en hoe zij bepaalde groepen in de samenleving kunnen bijstaan. De drie overgebleven kanshebbers richten zich op totaal verschillende doelgroepen, dus het is lastig om het beste project te kiezen. Gelukkig kunnen we alle drie projecten verblijden met een bijdrage!”

Eerder dit jaar kon het publiek stemmen op hun favoriete project. De jury gaat de drie projectplannen nu beoordelen op originaliteit, maatschappelijke impact en begroting, waarbij elke club kan rekenen op projectfinanciering van respectievelijk 50.000 euro, 30.000 euro of 20.000 euro van de VriendenLoterij. 

De uitzending van de Eredivisie Awards bij ESPN begint maandag 2 september om 20.30 uur.

Dit artikel delen