KPN eDivisie

Excelsior pakt derde periode, winst in eKlassieker voor Ajax

Een programma vol met spannende wedstrijden in de 13e speelronde van de KPN eDivisie. Meerdere teams waren op voorhand nog kansrijk om de derde periode in de wacht te slepen en tegelijkertijd vochten Ajax en Feyenoord in een rivalenstrijd voor de eer en de drie punten in de eKlassieker.

Excelsior plaatst zich voor de eDivisie Finals

Even leek het erop dat Excelsior het ticket voor de eDivisie Finals uit de handen zou laten glippen. Dennis Verhoeven pakte namens PSV de leiding in de eerste confrontatie en hield die tot vlak voor het eindsignaal vast. Echter wist Excelsior met Abdirahman Hassan achter de controller alsnog vlak voor het eindsignaal de stand gelijk te trekken en met een 1-1 tussenstand het tweede duel in te gaan.

Tijdens de tweede confrontatie tussen Giovanni Bakhuijsen (Excelsior) en Ali Riza Aygün (PSV) was het wachten tot op slag van rust voor het eerste doelpunt viel. Dit keer waren het de Rotterdammers die op voorsprong kwamen en die direct na rust wisten uit te breiden. PSV deed nog wel wat terug, maar Excelsior raakte niet van de leg en kroonde zich na een 4-2 overwinning over twee duels tot winnaar van de derde periode.

Ajax trekt aan het langste eind in eKlassieker

Naast de spannende strijd om het winnen van de periode troffen Ajax en Feyenoord elkaar in de altijd beladen eKlassieker. De eSporters van Ajax kenden een geweldige kickstart met Finn Donderwinkel achter de knoppen; met een klinkende 3-1 overwinning versloeg hij Talha Demirel die namens Feyenoord uitkwam.

Het was aan Levy Frederique (Ajax) en Julian van den Berg (Feyenoord) om uiteindelijk te laten zien wie er als sterkste uit deze eKlassieker zou komen. Het bleef lang spannend op het virtuele speelveld; Feyenoord pakte de voorsprong, probeerde in de overall tussenstand langszij te komen, maar uiteindelijk waren het toch de lijstaanvoerders uit Amsterdam die met een 3-2 overwinning deze confrontatie naar zich toe trokken.

Een lekker voorsmaakje voor de echte Klassieker die aankomend weekend komen gaat. De KPN eDivisie gaat volgende week weer verder met de 14e speelronde.

Dit artikel delen