Voetbal Geeft

FC Groningen - Meer en beter bewegen tour

Wist je dat slechts 18% van de kinderen de beweegnorm haalt? FC Groningen wil ervoor zorgen dat kinderen tussen 6 en 12 jaar meer gaan sporten en bewegen in de buurt, omdat dit in Groningen een serieus probleem is. Op dit moment heeft één op de acht jongeren overgewicht en als deze trend zich voortzet, zal in 2040 maar liefst tweederde van alle volwassenen te zwaar zijn. Door jouw stem kan FC Groningen minimaal 350 kinderen kennis laten maken met sport.

Aanleiding

FC Groningen in de Maatschappij wil bijdragen aan het verminderen van bewegingsarmoede onder kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Momenteel voldoet slechts 18% van de kinderen aan de beweegnorm. Dit is een serieus probleem in Groningen, waar één op de acht jongeren kampt met overgewicht. Als deze trend zich doorzet, zal in 2040 tweederde van alle volwassenen te zwaar zijn. Dit zijn zorgwekkende cijfers en daarom wil FC Groningen in de Maatschappij de strijd tegen bewegingsarmoede aangaan. FC Groningen gelooft dat sport een belangrijke rol speelt in de maatschappij. Samen sporten zorgt voor de ontwikkeling van eigenschappen die zowel op als buiten het sportveld van waarde zijn.

Aanpak

FC Groningen wil meer kinderen in de provincie Groningen aan het bewegen krijgen en daarom de Meer en Beter Bewegen Tour uitbreiden. De club richt zich daarbij op kinderen tussen 6 en 12 jaar uit geselecteerde wijken in Groningen, die door het Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn aangewezen. Er zullen regionale tours worden georganiseerd in deze wijken, in samenwerking met Donar en Lycurgus, de 4 Mijl van Groningen en Jeugdfonds Sport & Cultuur, en kennisinstanties zoals de Hanze Hogeschool, Alfa-College en het Athletic Skills Model.

Het doel is om minimaal 350 kinderen te bereiken op zeven locaties en ze kennis te laten maken met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en bijbehorende sporten en beweegvormen. Joey Pelupessy, aanvoerder van het eerste elftal van FC Groningen, zal het gezicht zijn van het project en fysiek aanwezig zijn bij de tours, de Meer & Beter Bewegen aanvoerdersband dragen en kinderen via video's oproepen tot Meer en Beter Bewegen.

Resultaat

FC Groningen heeft als doelstelling om in 2024 een aantoonbaar percentage van kinderen in de regio Groningen te laten voldoen aan de nationale beweegnorm zoals vastgesteld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dit artikel delen