Voetbal Geeft

FC Utrecht zorgt voor verbinding door bijzondere lichtjesactie

De coronapandemie zorgt ervoor dat meer Nederlanders zich eenzaam voelen. Doordat samenkomen ook niet mogelijk is, heeft FC Utrecht op een andere manier voor een uniek gevoel van samenzijn gezorgd. De club vroeg alle supporters om voor iemand anders een lichtje te laten schijnen, als symbool voor verbinding. We lichten een bijzonder verhaal uit: FC Utrecht-medewerkster Joyce die haar lichtje liet schijnen voor oud-collega en vriend Harry.

Lichtje voor Harry

Interieurverzorgster Joyce werd 11 jaar geleden aangenomen bij FC Utrecht door Harry, destijds allround medewerker bij de club. ,,Ik ben hier binnengekomen door Harry en ik heb met hem samengewerkt. Waar Harry was, was ik ook. We waren echt een match bij elkaar", zo vertelt Joyce. Tot op de dag van vandaag is ze blij met de kansen die ze van Harry en de club gekregen heeft: ,,Als ik 's ochtends opsta en naar FC Utrecht ga, dan word ik echt blij. Ik voel me hier huis. FC Utrecht is een familieclub."

Toen de eredivisieclub haar vroeg voor wie ze haar lichtje wilde laten schijnen, hoefde Joyce niet lang na te denken. Met haar lichtje wil Joyce aan Harry haar steun en liefde betuigen. ,,Ik dacht gelijk aan Harry, omdat hij in een hele moeilijke periode zit. We doen het samen en samen staan we sterk."

Duizenden lichtjes

Het lichtje van Joyce voor Harry is één van de aangrijpende verhalen achter de bijzondere actie van FC Utrecht. Op woensdag 22 december, tijdens de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente, brandden er in Stadion Galgenwaard duizenden lichtjes in de vorm van een hart. Met deze actie creëerde FC Utrecht verbinding tussen de duizenden supporters, medewerkers, spelers en andere betrokkenen rondom de club in een lastige periode.

,,Het Utrechtse DNA gaat over verbinden en in contact staan met de mens. Niemand hoeft het gevoel te hebben dat zij alleen zijn. Wij zijn er voor elkaar. Daarom is deze coronaperiode ook zo ingewikkeld, je voelt elkaar niet meer.", vertelt FC Utrecht-directeur Thijs van Es. Na afloop van de actie zijn de lichtjes gedoneerd aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals patiënten in het UMC Utrecht en het Wilhelmina KinderZiekenhuis.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door de Eredivisie CV, ESPN en VriendenLoterij.

Dit artikel delen