Voetbal Geeft

FC Volendam speler Derry John Murkin ontroerd door transplantatieteamlid Ivo

Ivo dacht zijn voetbal droom op te moeten geven, nadat hij gediagnosticeerd werd met de ziekte van Berger. Dankzij een nier-donatie van zijn broer Danny speelt hij nu in het Nederlands transplantatieteam. Onder de support van Derry John Murkin speelt hij met zijn team een wedstrijd in het Kras Stadion, waarna ze de wedstrijd FC Volendam – Sparta Rotterdam bijwonen.

Nederlands transplantatieteam

Ivo wordt op 8-jarige leeftijd gediagnosticeerd met de ziekte van Berger. Ondanks zijn nierziekte voetbalt hij op hoog niveau en droomt hij ervan om profvoetballer te worden. Rond zijn 18e jaar moet hij starten met dialyseren, waardoor hij zijn voetbaldroom moet opgeven. Na een donatie van een nier door zijn broer voelt Ivo zich bevrijdt en besluit hij zich aan te melden bij het NL transplantatieteam.

Samenwerking FC Volendam

FC Volendam werkt samen met het transplantatieteam om aandacht te vragen voor orgaandonatie en het bevorderen van een goede levenskwaliteit voor iedereen. Jaarlijks organiseren ze een wedstrijd voor het transplantatieteam in het Kras Stadion.

De club roept op tot orgaandonatie en moedigt mensen aan die een transplantatie hebben ondergaan om zich aan te melden bij het transplantatieteam.


Het is fantastisch dat FC Volendam deze samenwerking heeft en dat wij deze dingen kunnen organiseren.
FC Volendam speler Derry John Murkin

Voetbal Geeft

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft staan we stil bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen