Voetbal Geeft

MPE21: PEC Zwolle wil overgewicht bij jonge kinderen tegengaan

De Eredivisie en haar Maatschappelijk Partner, Vriendenloterij, gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar het beste plan voor een nieuw impactvol maatschappelijk project. Negen eredivisieclubs nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel en de daarbij horende bijdrage van maximaal 50.000 euro om het project te kunnen realiseren. Het publiek bepaalt samen met de jury welke clubs er in de top 3 horen. Vandaag lichten we één van de negen genomineerde projecten uit: PEC Zwolle met 'PEC heeft LEFF'.

Sportprogramma voor kinderen met autisme en ADHD

PEC heeft LEFF is een vitaliteitsprogramma voor kinderen met autisme, ADHD of kinderen die een structuur verlenende omgeving nodig hebben. Het doel van PEC heeft LEFF is om een gezonder voedings- en beweegpatroon bij kinderen en hun ouders te realiseren.

Volgens de club is dit een actueel en belangrijk thema: “Overgewicht is een groot maatschappelijk thema en door de corona-perikelen nog belangrijker geworden om de aandacht op deze doelgroep te richten. Ook in het licht van de alsmaar stijgende zorgkosten. Ruim 1.2 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus. Elke week komen er zo’n twaalfhonderd mensen met diabetes bij.”

De strijd tegen overgewicht

Gedurende tien weken vindt er twee keer per week een groepsbijeenkomst plaats met begeleiding, sportactiviteiten en advies over gezonde voeding.

De begeleiders van de bijeenkomsten zijn voedings- en beweegcoaches met een pedagogische achtergrond. Samen met de coaches gaan de deelnemers de uitdaging aan om hun leefstijl te veranderen en een passende sport te zoeken. Voorwaarde voor deelname aan het project is dat naast het kind één van de ouders deelneemt aan PEC heeft LEFF.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren.

De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor de nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie

‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete eredivisieclub.

Dit artikel delen