Voetbal Geeft

Feyenoord speler Oussama Idrissi loopt een dagje mee op de school van Donevan

Donevan woont in de wijk Bloemhof, een wijk in Rotterdam met veel uitdagingen. Zijn moeder waarschuwt hem elke dag: "uitkijken voor de auto's, met niemand praten, gelijk door naar school en vanmiddag gelijk door naar huis". Maar voor Donevan is er een lichtpuntje in zijn dag - zijn deelname aan Club 1908 van Feyenoord. Feyenoord speler Oussama Idrissi kwam speciaal een dagje langs om met hem mee te lopen.

De impact en kracht van Feyenoord

Feyenoord heeft een diepgaande impact op de gemeenschappen in Rotterdam, en Club 1908 is slechts een van de manieren waarop de voetbalclub zich inzet. Feyenoord is actief op meer dan 50 scholen in Rotterdam, voornamelijk scholen die wat meer aandacht verdienen, zoals basisschool De Pantarijn. Ruim 200.000 Rotterdamse kinderen nemen deel aan schoolprojecten van Feyenoord. Feyenoord biedt pauzesporten aan op basisschool De Pantarijn, waarbij veel wordt ingezet op beweging, sporten en gezond leven.

Club 1908

Club 1908 richt zich specifiek op de bovenbouw en legt de nadruk op de ontwikkeling van 21st-century skills. Het programma motiveert kinderen om met plezier deel te nemen en heeft als doel om hen klaar te stomen voor banen in de toekomst. Donevan is enthousiast over zijn deelname aan Club 1908 en vertelt: "Feyenoord kwam een paar maanden geleden bij ons op school. Het leek mij echt leuk en cool om iets met Feyenoord te doen".

Feyenoord is een club van de mensen, voor de mensen. Daarom is het een eer dat je jonge kinderen mag motiveren en dat je de blijdschap en liefde kan proeven die zij hebben voor Feyenoord en voetbal.
Feyenoord-speler Oussama Idrissi

Oussama Idrissi verrast Donevan en komt een dagje met hem meelopen op school. Ze gaan aan de slag met project 1908. De kinderen krijgen de uitdaging om Idrissi te helpen zijn naam op een Micro:bit te programmeren. Donevan geeft aan dat hij de lessen erg interessant vindt en leert om technisch te werken. Het doel van de lessen is onbekende branches meer onder de aandacht te brengen.

Genoten

Idrissi noemt het een eer om jonge kinderen te motiveren en hoe belangrijk het is dat kinderen dromen hebben. Ook vindt hij het mooi dat de kinderen blijdschap en liefde uitstralen voor Feyenoord en voor voetbal. Donevan heeft zich sinds de start van Feyenoord ook erg ontwikkelt; van een stille leerling naar een leerling die enthousiasme uitstraalt.

Voetbal Geeft

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft staan we stil bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen