Voetbal Geeft

Feyenoord vervult laatste wens van fan Andr

André Heijnen (61) is van jongs af aan Feyenoord supporter in hart en nieren. De liefde voor Feyenoord deelt hij met dochter Sharona. Twee jaar geleden krijgt André last van kortademigheid en is hij snel vermoeid. Na veel onderzoeken blijkt hij longkanker te hebben. Helaas is de kanker al zo ver gevorderd dat zijn leven enkel uitgesteld kan worden. Een wedstrijdbezoek aan Feyenoord is één van zijn laatste wensen, zoals te zien is in de onderstaande video.

Zijn dochter Sharona gaf haar vader op voor de bijzondere wensen van Feyenoord, zodat ze de ziekte even loslaten en samen alles helemaal kunnen vergeten. Één van de dingen die vader André nog graag wilde doen is samen met zijn dochter een wedstrijd bijwonen in de Kuip. Iets wat hij door zijn ziekte al langere tijd niet heeft kunnen doen. Samen hun favoriete club aanmoedigen en de sfeer ervaren.

'Ik weet niet hoe ik anderen uit kan leggen wat Feyenoord is. Het zit in je en je raakt het gewoon niet kwijt. Ik vind het fantastisch dat deze kans ons geboden wordt.'' Tijdens de wedstrijd kregen André en Sharona bezoek van Rick Karsdorp en Dirk Kuyt: ''We zien allemaal dat André een hele moeilijke tijd heeft. Dit kan een van de laatste momenten in zijn leven zijn. Dan is het heel fijn dat we iets terug kunnen geven. Het is heel belangrijk om steun te geven en te laten zien dat we achter hem staan.''

Bijzondere wensen

Feyenoord biedt door het laten uitkomen van bijzondere wensen afleiding en troost aan supporters in moeilijke situaties. Of het nu gaat om een terminaal zieke vrouw van dertig die in haar ziekenhuisbed nog één keer een training wil bezoeken. Of om een kind dat door een spierziekte wordt beperkt in zijn of haar dagelijkse leven en dat door een ontmoeting met de Feyenoord-selectie even vergeet. Maar wat al deze mensen met elkaar gemeen hebben, is hun liefde voor Feyenoord. En de kracht die ze putten uit die clubliefde.

De kracht van voetbal

De video over de laatste wens maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wekelijks wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij. Feyenoord is de zevende club die wordt uitgelicht. Bekijk hier de eerdere video’s van PSV (Amputatievoetbal), Willem II (Football Memories), PEC Zwolle (PEC kicks ASS), ADO Den Haag (G-Storks), FC Twente (Supporter voor elkaar) en sc Heerenveen (Begeleid werken).

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen