KPN eDivisie

Finals in eigen stad zorgt voor extra druk bij FC Utrecht

Strijden om de landstitel in eigen stad; daar droomt iedere jonge gamer van. Tim Spaan en Tygo van Splunteren zijn dan weliswaar niet afkomstig uit Utrecht, toch zijn zij zeker extra gemotiveerd om goed te presteren tijdens de KPN eDivisie Finals in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Plaatsing via de play-offs

De eSporters van FC Utrecht wisten zich via de play-offs alsnog te plaatsen voor de finaledag. In een spannende laatste confrontatie met FC Emmen trokken zij aan het langste eind en sloten hiermee het reguliere eDivisie seizoen positief af. "Het seizoen liep niet helemaal zoals we hadden verwacht. We zijn dan ook extra trots dat we alsnog in de Finals staan", aldus een opgeluchte Spaan.

Strijd om de landstitel

De Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht is op zaterdag 6 mei het toneel voor de strijd om de landstitel in de eDivisie. Van Splunteren houdt wel van de druk die deze 'thuiswedstrijd' met zich meebrengt: "Ik kan soms te snel denken dat de buit al binnen is. Die extra druk van spelen in Utrecht voor FC Utrecht vind ik eigenlijk wel lekker."

FC Utrecht treft in Ajax een tegenstander die als titelfavoriet wordt gezien. Een confrontatie die op de echte grasmat vaak voor vuurwerk zorgt. "Alle clubs zien ons als outsider, die rol van underdog ligt ons wel."

SUPPORT JOUW CLUB TIJDENS DE FINALS

Op zaterdag 6 mei spelen de 8 overgebleven clubs in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht om het kampioenschap. Support jouw favoriete club en breek samen met ons het wereldrecord aan toeschouwers bij een live FIFA evenement!

Dit artikel delen