Voetbal Geeft

Go Ahead Eagles in actie tegen de Walking Football All Stars

Mats Deijl, Gerrit Nauber, Pim Saathof, Victor Edvardsen, Sylla Sow, Darío Serra, Bobby Adekanye en Robbin Weijenberg namen het in de winterstop op tegen de Go Ahead Eagles All Stars. Voor Walking Football-deelnemer Marian (68) en haar teamgenoten was het een fantastische afsluiter van het jaar.

Voormalig Oranje Leeuwin

In de video staat de 68-jarige Marian Wellenberg centraal. Marian is van jongs af aan dol op voetbal. Haar geluk kan niet op wanneer ze in 1973 wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de allereerste officiële interland (Engeland - Nederland) ooit binnen het Nederlandse vrouwenvoetbal.

De daarop volgende jaren heeft voetbal altijd een bijzondere rol in het leven van Marian gespeeld. Wanneer ze een oproep in de krant ziet van het Walking Football-team van Go Ahead Eagles, twijfelt ze geen seconde en schrijft ze zich in. Marian geniet van de beweging en het sociale aspect dat de trainingen met zich meebrengt. "Sport zorgt toch altijd voor een mooie balans om alles aan te kunnen”, aldus de voormalig international.

Walking Football

In het Walking Football nemen zes spelers het op tegen zes andere spelers op een veld van 42x21 meter. De spelregels zijn eenvoudig: er wordt gespeeld met kleine doeltjes, slidings zijn niet toegestaan en het voetballen gebeurt in 'wandeltempo'. In deze voetbalvorm kunnen 55-plussers actief bezig zijn én blijven op het voetbalveld.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen