Voetbal Geeft

Heracles Almelo helpt supporter John met bijzondere wens

Heracles Almelo-supporter John (55) verloor in maart zijn broertje Laurens aan acute leukemie. Van jongs af aan bezochten beide broers alle wedstrijden van hun favoriete club. Om zijn overleden broer te eren op een voor hun onmisbare plek, verlengt hij beide seizoenkaarten. De Almelose club nodigt John uit om samen met aanvoerder Robin Pröpper symbolisch de stoel van zijn broer in ontvangst te nemen en hem zo een stap verder te helpen in de verwerking van zijn verdriet.

John is een geboren en getogen Almeloër. Hij komt uit een groot gezin en met name met zijn jongste broer Laurens, heeft hij een hechte band. De broers delen een grote liefde voor voetbal en voor Heracles Almelo in het bijzonder. Begin 2019 kwam John erachter dat hij longkanker had en ongeneeslijk ziek was. Zijn jongste broertje en mede-Heraclied Laurens was in die periode zijn steun en toeverlaat. "Het samen kunnen delen van alle mooie voetbalherinneringen, dat gaf me vrijheid. Hij heeft me er doorheen gesleept", vertelt John.

Een jaar later ging het steeds beter met John. Precies in die periode kreeg zijn broertje Laurens te horen dat hij zelf acute leukemie had. Een grote klap voor de beide broers, maar samen gingen ze het gevecht aan. Bovenop zijn ziekte kreeg Laurens influenza en kon hij de strijd niet winnen. Een enorm groot verlies, waar John het lastig mee heeft. Hij besloot hun favoriete club Heracles Almelo aan te schrijven met een wel heel bijzonder verzoek.

Hij vroeg aan Heracles Almelo of het mogelijk was om hun beide vaste stoeltjes in het stadion voor een seizoen te verlengen en daarbij de stoel van zijn broer over te nemen. "Een stoeltje is misschien voor mensen maar een ding, maar voor mij is het een bijzonder symbool", aldus John.

De club besloot mee te werken aan dit bijzondere verzoek. Samen met aanvoerder Robin Pröpper nam hij de stoel in ontvangst. "Mooi dat je de gedachte aan Laurens levend houdt door op zijn plek te gaan zitten. We hopen dat je je alvast even thuis voelt en dat dit de drempel, om de eerste wedstrijd te bezoeken zonder hem, iets verlaagt", moedigt Robin Pröpper John aan. "Als club krijgen we vaak bijzondere verzoeken en daar proberen we ook iets bijzonders mee te doen". De steun vanuit de club wordt door John en de familie enorm gewaardeerd. "Het is moeilijk, maar mooi dat we hier zitten. Ik weet zeker dat Laurens van boven meekijkt en juicht voor ons, als rasechte Heraclied", aldus John.

De kracht van ons voetbal

De video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu en zijn of haar omgeving kan betekenen. Bekijk hier de eerdere video’s van PSV (Amputatievoetbal), Willem II (Football Memories), PEC Zwolle (PEC kicks ASS), ADO Den Haag (G-Storks), FC Twente (Supporter voor elkaar), sc Heerenveen (Begeleid werken), Feyenoord (Bijzondere wensen), Sparta Rotterdam (Banenmarsch), AZ (Blindentribune), FC Emmen (Oldstars), FC Groningen (Framevoetbal), FC Utrecht (Skybox WKZ I & II), FC Emmen (G-Voetbal), Willem II (Gelukkigste werknemer), PSV (Virtuele sportkantine) en RKC (Hart onder de riem in coronacrisis).

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen