Voetbal Geeft

Hidde (10) zet stadion op z'n kop bij sc Heerenveen

Afgelopen weekend stond de wedstrijd van sc Heerenveen in het teken van de Wereld Down Syndroom Dag. Kinderen met het downsyndroom liepen samen met de elf spelers van de Friese club het veld op. De 10-jarige Hidde, speler bij het G-Team van sc Heerenveen in de Bijzondere Eredivisie, mocht samen met zijn grote held en aanvoerder Sven van Beek het veld in het Abe Lenstra Stadion betreden. De sc Heerenveen-supporter zette vooral na de wedstrijd het stadion op zijn kop.

sc Heerenveen won de wedstrijd met 2-0 van PEC Zwolle, waardoor er een feeststemming in het stadion heerste. Aanvoerder Sven van Beek: "Vanaf het eerste moment hebben we Hidde op het veld meegenomen om samen het feest te vieren. Ik denk dat hij naar iedereen gezwaaid heeft op de tribunes en iedereen hem gezien heeft."

Volgens de 29-jarige verdediger is het belangrijk om dit soort acties vaker te organiseren: "Ik denk dat het goed is dat we zo'n dag hebben in het jaar als sc Heerenveen zijnde beleven. En als je ziet hoe oprecht ze zijn, daar kan ik het meeste van genieten."

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen