KPN eDivisie

KPN eDivisie Finals: strijd om de landstitel in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht

Op zaterdag 6 mei spelen acht eredivisieclubs om het Nederlands kampioenschap EA SPORTS FIFA 23 tijdens de KPN eDivisie Finals. De wedstrijden worden gespeeld in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht, en worden omringd door gaming- en voetbalactiviteiten. De winnaar van de KPN eDivisie Finals wint de kampioensschaal en onder alle finalisten wordt een prijzenpot van € 40.000 verdeeld.

Deuren openen al om 10.00 uur, KPN eDivisie Finals trappen af om 13.00 uur

De deuren van de Koninklijke Jaarbeurs openen om 10.00 uur. Er wordt afgetrapt met de finale van een amateur-EA SPORTS FIFA-toernooi, waar talenten zich in de kijker kunnen spelen van hun favoriete eredivisieclub. Op datzelfde tijdstip zijn ook meerdere activiteiten geopend voor bezoekers.

Om 13.00 uur trapt het hoofdprogramma af: de KPN eDivisie Finals. Ajax, Feyenoord, Vitesse, FC Twente, FC Utrecht, Excelsior, FC Volendam en FC Groningen hebben zich gekwalificeerd voor de KPN eDivisie Finals. In de Koninklijke Jaarbeurs worden de kwartfinales, halve finales en een Grand Final gespeeld.

eSports en voetbal

Bezoekers kunnen genieten van esports op het hoogste niveau, maar er is meer entertainment gedurende de dag. Creators FC (het voetbalteam van influencers) gaat op een voetbalveld de strijd aan met VV Vianen, een team van KPN eDivisie-spelers en een amateurteam uit de regio. Voor Creators FC zijn onder meer Glenn Helder, Noah Zeeuw, Alessio de Martino en Ilse van Esch aanwezig.

Daarnaast zijn de KPN eDivisie-spelers van de 10 niet-finalisten aanwezig en kan er volop gegamed worden in de KPN Gaming truck en de PlayStation Free To Play Area. Puma, Panna Knock Out en Footlab by Intersport organiseren, naast het voetbaltoernooi, verschillende voetbalactiviteiten.

LIVE-UITZENDING OP ESPN EN WERELDWIJD TE ZIEN

De KPN eDivisie Finals zijn vanaf 13.00 uur live te volgen op het hoofdkanaal van ESPN, het wereldwijde Twitch-kanaal van EA SPORTS (Engelstalig) en de kanalen van de KPN eDivisie (Twitch, YouTube en TikTok). De Grand Final wordt rond 17.00 uur afgetrapt.

Kaartverkoop

Tickets en meer informatie over de KPN eDivisie Finals zijn verkrijgbaar via edivisiefinals.nl.

Dit artikel delen