Voetbal Geeft

Minister Conny Helder neemt in het kader van Voetbal Geeft Week én bewegingsarmoede eredivisiebal in ontvangst

De laatste week van mei stond in het teken van de Voetbal Geeft Week. De Eredivisie keek samen met VriendenLoterij (Maatschappelijk partner Eredivisie) dankbaar terug op een mooi voetbalseizoen waarin clubs, spelers en supporters hun maatschappelijke inzet hebben getoond. Voetbal Geeft namelijk veel terug aan de samenleving, deze keer werd besloten iets terug te geven aan de supporters: de nieuwe eredivisiebal 2022/23. Na duizenden aanmeldingen werd vandaag de eerste bal officieel overhandigd aan Minister Conny Helder.

Duizenden deelnemers

Naast het terugblikken op de maatschappelijke impact van clubs, spelers en supporters stond tijdens de Voetbal Geeft Week (23 t/m 29 mei) de nieuwe Eredivisie Derbystar bal voor het seizoen 2022/23 centraal. In samenwerking met VriendenLoterij kon heel (voetbalminnend) Nederland op Eredivisie.nl gratis één van de 1.800 nieuwe Eredivisieballen weggeven aan een ander. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt: alle 1.800 eredivisieballen worden de komende weken verzonden naar de deelnemers, waarna zij zelf de bal aan de ander kunnen overhandigen.

Eredivisiebal symbool voor verbinding & samenwerking

De Voetbal Geeft Week werd op 23 mei officieel afgetrapt op Radio Veronica (official supplier Eredivisie) met een interview met Jan de Jong. De directeur van de Eredivisie CV besloot om de eerste eredivisiebal symbolisch te overhandigen aan Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De bal staat namelijk symbool voor verbinding en samenwerking, om vanuit de Eredivisie en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen bewegingsarmoede in Nederland. Naast Jan de Jong (directeur Eredivisie CV) waren ook Marc Boele (directeur Coöperatie Eerste Divisie) en Marianne van Leeuwen (directeur betaald voetbal KNVB) hierbij aanwezig.

Dit artikel delen