Voetbal Geeft

N.E.C. zorgt voor verbinding met bezoek aan Amalia Kinderziekenhuis

Onlangs brachten de spelers van N.E.C. Nijmegen een bezoek aan het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, met als doel om een lach op het gezicht te toveren van deze kinderen en hen even al hun zorgen te laten vergeten. Een onvergetelijke ervaring voor zowel de kinderen als de spelers, waaruit opnieuw de verbindende kracht van het voetbal blijkt.

Jaarlijks ziekenhuisbezoek

Ieder jaar brengt de selectie van N.E.C. Nijmnegen een bezoek aan het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis. De middag start met een persconferentie waarbij de spelers onderworpen worden aan de vragen van de kinderen in het ziekenhuis. Vervolgens worden er verschillende spelletjes gespeeld en gaan een aantal spelers langs de kamers van de kinderen die noodgedwongen op hun kamer moeten blijven.

Ik zag bij de kinderen dat ze blij, vrolijk en heel open waren. Fijn dat ze met ons in een andere setting wat leuks konden doen
Bram Nuytinck - Speler N.E.C. Nijmegen

Bram Nuytinck is geraakt door de verhalen van de kinderen. “Ik heb een zoontje van bijna 16 maanden en je ziet hier dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat je een gezond kindje hebt”, aldus de centrale verdediger van de Nijmeegse club.

Voetbal geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen