KPN eDivisie

PSV voor het eerst kampioen in de KPN eDivisie

PSV is de winnaar van de KPN eDivisie. Op woensdag 2 juni wisten de Eindhovenaren hun favorietenrol waar te maken door in de finale VVV-Venlo te verslaan. Na als eerste te zijn geëindigd in het reguliere seizoen, versloeg PSV respectievelijk ADO Den Haag, Ajax en VVV-Venlo in de KPN eDivisie Finals, waarna de club de kampioensschaal en € 25.000 aan prijzengeld uitgereikt kreeg.

Xbox-speler Dennis Verhoeven en PlayStation-speler Ali Riza Aygün behaalden in het reguliere seizoen, waarin alle 18 eredivisieclubs het eenmalig tegen elkaar opnamen, 45 punten. Hiermee eindige PSV als onbetwiste nummer één en plaatste zich direct voor de KPN eDivisie Finals.

ROAD TO THE FINAL

In de kwartfinale werd ADO Den Haag met maar liefst 9-2 verslagen; Dennis Verhoeven won zijn wedstrijd met 6-0 en zijn teamgenoot Ali Riza Aygün voegde daar een 3-2 overwinning aan toe. In de halve finale moesten de PSV’ers aantreden tegen rivaal en regerend kampioen Ajax.

De eerste wedstrijd op PlayStation tussen Ali Riza Aygün (PSV) en Tjardo Paliama (Ajax) eindigde in 3-1. De tweede wedstrijd, tussen Xbox-spelers Dennis Verhoeven (PSV) en Dani Hagebeuk (Ajax) werd 1-1, waardoor PSV zich met een 4-2 overwinning voor de finale plaatste.

VVV-Venlo verraste door Vitesse na penalty’s te verslaan in de kwartfinales en wist in de halve finale te winnen van FC Emmen, die als één van de favorieten voor de titel golden.

PENALTYREEKS BESLIST FINALE

De eerste finalewedstrijd werd op de PlayStation gespeeld. De Belg Stefano Pinna nam het op tegen Ali Riza Aygün en er was een verlenging voor nodig om de finale tot een beslissing te brengen. In de 117e minuut scoorde Ali Riza Aygün de 2-1. Omdat de finale een ‘best of 3’ opzet kent, kon PSV het kampioenschap zeker stellen als Dennis Verhoeven zijn wedstrijd op de Xbox zou winnen van Jesper Maes (VVV-Venlo). Na een verlenging stond er een 2-2 stand op het scorebord en moest een penaltyreeks uitsluitsel bieden. Dennis Verhoeven bleek hierin het meest geconcentreerd en stelde het kampioenschap voor PSV zeker.

Meteen na de winst kregen de spelers de kampioensschaal uitgereikt op het veld van het Philips Stadion, compleet met lichtshow en dj (zie foto).

PRIJZEN VOOR TOPSCORER, TALENT VAN HET SEIZOEN EN DOELPUNT VAN HET SEIZOEN

Naast de kampioen werden spelers die dit KPN eDivisie-seizoen een uitzonderlijke prestatie leverden geëerd met een prijs. Levi de Weerd (Vitesse) won de prijs voor KPN Topscorer van het Seizoen door in totaal 50 goals te scoren in het reguliere seizoen. Rick Dame van ADO Den Haag kreeg na zijn sterke individuele prestaties de prijs voor Red Bull Talent van het Seizoen overhandigd. Vlak voor zijn finalewedstrijd kreeg de latere kampioen Dennis Verhoeven (PSV) de prijs van FBTO Doelpunt van het Seizoen.