Voetbal Geeft

RKC Waalwijk-spelers Van den Buijs en Vroegh brengen bezoek aan anti-pestproject Ieder1Gelijk

Liefst één op de vijf kinderen krijgt te maken met pestgedrag op school. Stichting Samen RKC zet zich met het project Ieder1Gelijk in om belangrijke onderwerpen als pesten en discriminatie tegen te gaan. Voetballers Dario van den Buijs en Patrick Vroegh brachten een bezoek aan één van de lessen en gaan in gesprek met de 11-jarige Fay die vanaf het begin van de basisschool regelmatig gepest wordt.

Fay krijgt al op jonge leeftijd te maken met pesterijen. Regelmatig wordt zij buitengesloten, uitgelachen, uitgescholden en soms zelf fysiek gepest. Hierdoor voelde ze zich ontzettend verdrietig en onzeker. Met het project Ieder1Gelijk vanuit RKC Waalwijk werkt Fay hard aan haar zelfvertrouwen. Ze vind het belangrijk om haar verhaal te delen en wil daarmee ook de pesters laten beseffen wat voor impact het pestgedrag heeft.

In gesprek met Dario van den Buijs verteld Fay wat het project haar leert hoe ze sterk kan staan voor zichzelf. Ze weet nu dat ze is wie ze is en dat niemand dat van haar kan afpakken.

Als RKC willen we dat iedereen gewaardeerd wordt om wie ze zijn en om hoe ze zijn.
Dario van den Buijs, speler RKC Waalwijk

Ieder1Gelijk

Ieder1Gelijk is hét project vanuit Stichting Samen RKC waarbij respect, (anti)discriminatie, zelfverdediging en pesten centraal staan. Het project richt zich op de groepen 7 en 8 van basisscholen in Waalwijk en Loon op Zand. Gedurende een week behandeld een ervaren medewerker dagelijks een specifiek thema op een interactieve manier, door middel van verschillende voorbeelden uit de voetbalwereld in de klassen bespreekbaar te maken. Naast het behandelen van specifieke thema’s wordt de kinderen ook zelfverdedigingstechnieken bijgebracht en wordt er gewerkt aan de groepsdynamiek door verschillende samenwerkingsspellen.

Dit artikel delen