Community Champions

Robin Pröpper strijdt samen met de Community Champions van FC Twente om de koppositie van de battle

De Community Champions van FC Twente nemen een kijkje in het bedrijfsleven en ze leren zichzelf presenteren tijdens een sollicitatieworkshop. Samen met aanvoerder Robin Pröpper grijpen ze de laatste kans om koploper RKC Waalwijk te verslaan tijdens de Community Champions Battle. Ben je benieuwd hoe deze ontknoping verliep? Bekijk de video hieronder!

Eredivisie Community Champions

Sinds maart zijn de Eredivisie CV, EFDN en acht clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gestart met het MDT-project Community Champions. Jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud gaan in zestien weken op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Dit doen ze door samen te voetballen, aan diverse workshops deel te nemen en activiteiten in de wijk te organiseren. Deelnemende clubs zijn De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, FC Twente, Feyenoord, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Vitesse.

Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets terug voor een ander. Zo komt de ene deelnemer er bijvoorbeeld achter dat zij het organiseren van evenementen erg leuk vindt, terwijl een ander zich juist heel comfortabel voelt bij de marketing hiervan. Of één van de deelnemers krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een sponsor van de club, terwijl een ander juist kennismaakt met een volledig nieuwe sport.

Naast het opdoen van ervaring en zogeheten work skills kunnen de jongeren punten verdienen voor hun inzet, ontwikkeling en vaardigheden. Deze punten kunnen uiteindelijk worden ingewisseld voor bijvoorbeeld wedstrijdkaarten, trainingspakken of wedstrijdshirts. Het traject ronden de jongeren af met een landelijk MDT-certificaat, waarin staat aan welke eigenschappen ze hebben gewerkt en wat ze een plek kunnen geven op hun CV. Daarnaast nemen de jongeren die de meeste punten hebben behaald mee aan het landelijke eindevent op zaterdag 9 juli 2022, waar de jongeren alle Community Champions ontmoeten.

Dit artikel delen