Voetbal Geeft

Roy heeft dankzij RKC Waalwijk de weg naar werk teruggevonden

Roy is al jarenlang fanatiek supporter van RKC Waalwijk. Nadat Roy twee jaar lang thuis komt te zitten door een zware burn-out, hoort hij via zijn oom dat zijn favoriete club een project gaat starten: TEAM12. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden bij dit project begeleid om weer aan het werk te gaan. Ondanks zijn onzekerheden grijpt Roy deze kans, want wie wil er nou niet bij zijn of haar favoriete club werken en leren?

Zes maanden geleden ging Roy van start als allereerste deelnemer van TEAM12. Inmiddels bestaat de groep uit vijf jongeren, met allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt, die worden begeleid richting betaald werk. Ze verrichten diverse werkzaamheden voor de club, zoals helpen bij de kidsclub en het stadion in orde maken voor de wedstrijddag. Deelnemen aan TEAM12 betekent volgens Roy structuur en ritme, maar ook ontdekken wat hij kan en wil. ,,Roy kwam binnen als een onzekere jongeman. Het zelfvertrouwen was echt heel laag.”, aldus de begeleider van Roy. ,,Bij TEAM12 heb ik weer wat meer zelfvertrouwen gekregen, ben ik in teamverband gaan leren werken en heb ik weer ritme in mijn dag. Ik hoop op weer een fulltime baan”, aldus Roy zelf.

Wij zeggen vaak: You'll never Wolluk alone.
Melle Meulensteen

Selectiespeler Melle Meulensteen beloonde Roy met een certificaat en wedstrijdshirt voor de mooie ontwikkeling die bij heeft doorgemaakt bij TEAM12. Ook werkte Meulensteen een middag mee met de jongeren van TEAM12. ,,Ik vind het eerlijk gezegd fantastisch om dit mee te maken. Wij zeggen vaak: You'll never Wolluk alone. Dat betekent dat wij hier als club één familie zijn, met de staf en de fans erbij. Die supporten ons enorm en als club geven wij ook iets terug aan de supporters met dit project", aldus Meulensteen.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door de Eredivisie CV, ESPN en VriendenLoterij.

Dit artikel delen