Voetbal Geeft

Sammy’s droom komt uit: voor één dag directeur bij Fortuna Sittard

Sammy, een 35-jarige voetballiefhebber met een verstandelijke beperking, stapt uit zijn vertrouwde rol als supporter en medewerker dagbesteding om zich voor één dag in te zetten als algemeen directeur van zijn favoriete club Fortuna Sittard.

Sinds Sammy twee jaar geleden bij Fortuna Sittard is komen werken op de dagbesteding, is hij niet alleen een fanatiek supporter, maar ook een vast gezicht binnen de club. Voor Sammy komt zijn grootste droom uit, wanneer hij zijn handtekening zet onder een contract waarmee hij voor één dag de functie van algemeen directeur Ivo Pfennings mag vervullen.

Sammy is een hele speciale jongen. Vanaf het eerste moment hadden we een match.
Ivo Pfennings, directeur Fortuna Sittard

In zijn gloednieuwe pak struint hij door het stadion als een vis in het water. Met de wedstrijd tegen RKC Waalwijk in het vooruitzicht pakt hij uiteraard ook nog even de kans om het eerste elftal toe te spreken en het team op scherp te stellen.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen