Voetbal Geeft

MPE21: SC Cambuur Dreamschool zet jongeren weer in hun kracht

De Eredivisie en haar Maatschappelijk Partner, Vriendenloterij, gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar het beste plan voor een nieuw impactvol maatschappelijk project. Negen eredivisieclubs nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel en de daarbij horende bijdrage van maximaal 50.000 euro om het project te kunnen realiseren. Het publiek bepaalt samen met de jury welke clubs er in de top 3 horen. Vandaag lichten we één van de negen genomineerde projecten uit: SC Cambuur Dreamschool.

Cambuur dreamschool

Met de SC Cambuur Dreamschool wil de eredivisieclub jongeren weer in hun kracht zetten. Hierbij richt de club zich vooral op jongeren tussen de 11 en 18 jaar die te maken hebben met motivatieproblemen, gevoelens van eenzaamheid en/of een lastige thuissituatie. Sinds corona wordt deze groep helaas groter en groter. Om de jongeren de aandacht te geven die zij verdienen, wil de promovendus acht groepen per jaar de SC Cambuur Dreamschool laten doorlopen.

Positieve boost

Bij de SC Cambuur Dreamschool gaan de geselecteerde jongeren tien weken lang meedoen aan sportactiviteiten en krijgen ze een-op-een coaching. Er wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt met persoonlijke doelstellingen en maatwerk geleverd. Het kan gaan om het sluiten van nieuwe vriendschappen, een gezondere levensstijl of motivatie voor onderwijs (terug-)vinden. Ze worden daarbij persoonlijk begeleid door jongerenwerkers, sociaal werkers en trainers. Daarnaast voeren de jongeren gesprekken over bewegen, voeding, verantwoordelijken en motivatie met spelers en trainers van SC Cambuur.

Samenwerking

De Cambuur Dreamschool is een initiatief van SC Cambuur, de gemeente Leeuwarden, Cambuur Verbindt en Amaryllis Jongerenwerk Samen willen ze jongeren weer in hun kracht zetten.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren.

De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor de nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie

‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete eredivisieclub.

Dit artikel delen