Voetbal Geeft

SC Cambuur selectie laat hart spreken voor Oekraïense kinderen

Op oudejaarsdag trainde de voltallige selectie van SC Cambuur Leeuwarden samen met een groep Oekraïense kinderen die momenteel als vluchteling in Nederland verblijven. De club laat haar hart spreken en wil op deze manier de kinderen een fijne en zorgeloze dag bieden na een heftige periode die ze achter de rug hebben.

Oekraïense kinderen beleven zorgeloze oudjaarsdag bij SC Cambuur

Op oudjaarsochtend kwam bij het stadion van SC Cambuur de spelersbus voorrijden met 20 enthousiaste Oekraïense kinderen. Op deze dag stond een leuk sportieve dag op het programma voor ze, samen met de voltallige selectie van Cambuur Leeuwarden. Na het openingswoordje van aanvoerder Roberts Uldriķis uit Letland, die ook Oekraïens spreekt, was het tijd om de voeten te laten spreken. Samen met de spelers werkte ze verschillende oefeningsvormen af en werd samen gevoetbald.

"Als je nadenkt over wat die kinderen meemaken of mee gemaakt hebben, dan kun je dat niet eens voorstellen. Het minste wat wij kunnen doen is een leuke dag bezorgen aan deze kinderen." Aldus Sjors Ultee: trainer SC Cambuur.

Na de training was het tijd voor een heerlijke en welverdiende lunch en kregen de kinderen een bal en sjaal mee, die ze graag lieten signeren door de spelers. Het was een mooie en fijne dag voor de kinderen die zo even hun zorgen hebben kunnen vergeten.

Ik kan mij niet voorstellen hoe zwaar het nu moet zijn voor de kinderen, ik hoop dat we ze vandaag een mooie en zorgeloze dag hebben kunnen geven in deze moeilijke tijden.
Aanvoeder SC Cambuur: Roberts Uldriķis

VOETBAL GEEFT

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen