Voetbal Geeft

sc Heerenveen komt in actie! Elke sconde telt

De voetbalwereld is in de afgelopen jaren al een aantal keren opgeschrikt door spelers met hartproblemen. Daarom komt SC Heerenveen met een reanimatiecursus, speciaal voor hun seizoenkaarthouders. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang bij een levensbedreigende situatie en reanimatie. Dit jaar kunnen naast de staf, spelers en veiligheidscollega's ook alle seizoenkaarthouders van SC Heerenveen een reanimatiecursus volgen, want elke seconde telt!

Reanimatiecursus voor spelers, staff én supporters

De selectie van sc Heerenveen heeft daarom ook recentelijk als groep een reanimatiecursus gevolgd: "Ik vind het heel fijn dat ik nu weet wat ik moet doen als ik in die situatie terecht kom", aldus selectiespeler Sven van Beek.

Steward Bianca van der Schaaf is hiervoor opgeleid en heeft zelf verschillende cursussen gevolgd, tijdens een wedstrijd van sc Heerenveen was er een fan die gereanimeerd moest worden: "Ik was op dat moment de enige die de man kon redden, ik hoop dat de fans de cursus gaan volgen want je kunt er mensenlevens mee redden."

Het is fijn dat ik het nu kan en gelijk te werk kan gaan, want elke seconde telt
selectiespeler Sven van Beek

Negen gratis reanimatietrainingen

Onafscheidelijk zijn sc Heerenveen en de pompeblêden, door buitenstaanders soms hartjes genoemd en dat is niet gek. Deze sterke connectie vormt de basis voor het project Ús Pompeblêdenhart, waarmee wordt bijgedragen aan een dekkend reanimatienetwerk en een hartveilig Fryslân. Het hart is de motor van het leven en zorgt ervoor dat we met onze dierbaren herinneringen kunnen maken in ons Abe Lenstra stadion. In samenwerking met arbodienst Medprevent biedt sc Heerenveen kosteloos dit seizoen negen reanimatietrainingen aan voor hun supporters.

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, maatschappelijk partner van de Eredivisie. Vorig jaar werd SC Heerenveen beloond met een cheque voor het winnen van de prijs 'Maatschappelijk Project Eredivisie'.

VOETBAL GEEFT

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen