Voetbal Geeft

Sem’s droom komt uit: rappen met Brian Brobbey

Sem is pas elf jaar wanneer er een kwaadaardige tumor bij hem wordt ontdekt. Er volgt een heftig jaar met veel ziekenhuisbezoeken, intensieve behandelingen en onzekerheid voor hem en zijn familie. Sem slaat zich er dapper doorheen en dat is voor zijn oma de reden om hem eens extra in het zonnetje te zetten. Ze schrijft een brief naar Ajax om Sem zijn allergrootste wens uit te laten komen: rappen met Brian Brobbey.

'Brobbeast, Kampioen & Toekomst'

Sem wordt verrast wanneer hij naar een aflevering van de Eretribune zit te kijken en zijn naam via ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen voorbij hoort komen. Er wordt op het raam geklopt en ineens staat daar Sjaak Swart, ook wel bekend als Mister Ajax met 603 wedstrijden voor de Amsterdammers, voor zijn deur. De Ajax-icoon neemt Sem mee naar Sportpark De Toekomst, waar de Ajax-selectie hem op staat te wachten.

Sem glundert als hij zijn grote held, Brian Brobbey, voorbij ziet komen. Brobbey neemt de jonge supporter mee naar het trainingsveld voor een spelletje. Elk doelpunt in het gatendoel staat voor één woord in de rap. Sem heef duidelijk geoefend, dus met de woorden Brobbeast, Kampioen en Toekomst weet hij wel raad.

“Het doelpunt dat ik gescoord heb was voor Sem”
Brian Brobbey

Na een luid applaus van Brobbey en het ontvangen van zijn eigen Ajax-shirt, staat Sem nog een verrassing te wachten: tijdens de wedstrijd Ajax - FC Utrecht mag hij samen met de 22-jarige spits het veld oplopen. Sem is door het dolle heen. Vooral wanneer hij vanaf de tribune ziet hoe Brobbey ook nog een doelpunt scoort.

VOETBAL GEEFT

Samen met de 18 eredivisieclubs en maatschappelijk partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen