Voetbal Geeft

MPE21: Sparta Rotterdam laat basisschoolkinderen talent ontdekken

De Eredivisie en haar Maatschappelijk Partner, Vriendenloterij, gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar het beste plan voor een nieuw impactvol maatschappelijk project. Negen eredivisieclubs nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel en de daarbij horende bijdrage van maximaal 50.000 euro om het project te kunnen realiseren. Het publiek bepaalt samen met de jury welke clubs er in de top 3 horen. Vandaag lichten we één van de negen genomineerde projecten uit: Sparta Rotterdam met 'Talentum'.

Naschools programma voor kinderen én ouders

Alle (basisschool)kinderen moeten de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Daarom vindt Sparta Rotterdam het belangrijk dat er één centrale plek in de wijk is voor kinderen en ouders, waar leren en ontmoeten samenkomt. Talentum is een naschools programma, waarbij kinderen met hun ouders samen kunnen komen op een centrale plek in de wijk. Op deze plek gaan kinderen en ouders onder begeleiding van Sparta-rolmodellen werken aan bewegend leren, fysieke en mentale gezondheid, laaggeletterdheid en talentontwikkeling. Zo krijgen de kinderen extra kansen voor talentontwikkeling in een veilige omgeving en is vroeg signalering van eventuele problematiek gemakkelijker.

Inspirerende afsluiting schooldag

Rondom de twee aangesloten basisscholen in Rotterdam wordt een netwerk opgezet bestaande uit school, gekoppelde opvang en diverse maatschappelijke partners. Denk hierbij aan de lokale bibliotheek, het wijkondersteuningsteam, sportcoaches van De Betrokken Spartaan en kind- en jongerenwerk. Dit netwerk ontwikkelt met elkaar een wekelijks programma van activiteiten op het gebied van beweging, fysieke & mentale gezondheid, taal- en talentontwikkeling, aanvullend op het schoolprogramma. Het doel is dat alle kinderen in de wijk na afloop van hun schooldag (14.00 tot 18.00 uur) bij Talentum terecht kunnen.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren.

De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor de nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie

‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete eredivisieclub.

Dit artikel delen