Voetbal Geeft

Sparta verdediger Dirk Abels verrast Mick (15) met gedragen shirt

De vijftienjarige Mick krijgt van de dokter te horen dat hij niet meer mag voetballen, door een chronische ontsteking aan zijn knieën én een te korte hamstring heeft hij veel pijn en moet daarom zijn grote passie voetbal opgeven. Een hartverscheurend bericht voor een tiener in de bloei van zijn leven. De oud trainer van Mick besluit daarop contact op te nemen met Sparta Rotterdam, de favoriete club van Mick, om hem volledig in het zonnetje te zetten. Sparta verdediger Dirk Abels verrast hem na de wedstrijd met zijn shirt.

Al vanaf jongs af aan is Mick helemaal gek van voetbal. Mick: “Ik was bijna elke dag met voetbal bezig, het liefste de hele dag en dan krijg je te horen dat het niet meer mag”. Als je dat hoort, ja dan breekt je hart… aldus Veronica, moeder Mick. Om Mick een hart onder de riem te steken wil Martin, zijn oude trainer hem graag in het zonnetje zetten. Dat iemand mijn kind dat gunt is natuurlijk fantastisch (Veronica).

Op zondag 16 oktober krijgt Mick de verrassing van zijn leven: hij gaat als VIP naar de wedstrijd Sparta – N.E.C.! Hij mag langs het veld staan bij de warming-up, een balletje trappen met de spelers én als kers op de taart wint Sparta de wedstrijd met 2-0.

Ik weet dat Mick een trouwe supporter is van Sparta Rotterdam en wij hebben ons best gedaan om hem een mooie dag te geven. Als ik hoor dat hij heel blij is met vandaag dan word ik daar emotioneel van en ben ik hartstikke blij!
Adil Auassar: Aanvoerder Sparta Rotterdam

Sparta krijgt wekelijkse wel 200 verzoeken en wensen binnen via de maatschappelijke stichting: de Betrokken Spartaan. Ze proberen zoveel mogelijk verzoeken die ze krijgen te beantwoorden en te vervullen.

VOETBAL GEEFT

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen