Voetbal Geeft

Spelers en OldStars RKC Waalwijk verrassen door corona getroffen Joshua

Voor de 66-jarige Joshua is RKC Waalwijk zijn lust en zijn leven. Van jeugdspeler bij RKC Waalwijk, trainer, supporter tot OldStars-teamlid van de club. Begin maart werd Joshua getroffen door het coronavirus en vocht hij op de intensive care voor zijn leven. Sinds vorige maand is Joshua thuis aan het herstellen en zit voetbal er voorlopig niet in. Zijn OldStars team kwam hem, samen met selectiespelers Daan Rienstra en Etienne Vaassen, thuis opzoeken om hem een hart onder de riem te steken.

Toen Joshua twee jaar geleden hoorde dat RKC Waalwijk een OldStars team ging oprichten, was hij erg blij. Ondanks zijn blessures kon hij hierdoor toch zijn geliefde sport uitoefenen. Elke dinsdag staat hij te trappelen om het veld te betreden en bij elk toernooi loopt hij trots in zijn RKC-tenue. Vorig jaar nam de club deel aan een Walking Football-evenement in het buitenland. Dit jaar zou het OldStars team van RKC Waalwijk zelf een toernooi organiseren in het stadion, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten.

Tot overmaat van ramp werd Joshua zelf getroffen door het virus. Hij kreeg ernstige verhoging en werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. "Dan word je gebeld dat ze hem aan de beademing leggen en dat ze je niet kunnen vertellen of hij nog wakker wordt", vertelt zijn vrouw. Zijn familie moest afscheid nemen, want het virus zou hem fataal kunnen worden. Er was bijna geen contact en hij vocht voor zijn leven. Wonder boven wonder is het Joshua gelukt om het virus te overwinnen en revalideert hij sinds 1 mei thuis. Volgens hem is dat voor een groot deel te danken aan zijn sportieve lichaam en zijn vechtersmentaliteit. Ondanks de revalidatie spoedig verloopt, mist hij “zijn maten” op het veld heel erg: “Mijn team is gewoon heel hecht.”

Voor zijn team en selectiespelers Daan Rienstra en Etienne Vaassen reden om Joshua een hart onder de riem te steken en hem thuis op te zoeken. Zonder dat Joshua het weet, wordt het hele huis én straat versierd, een orgel meegebracht en een lied voor hem gezongen. "Joshua zet zich altijd heel erg in voor RKC Waalwijk. Het is echt een man van de club. Namens RKC extra leuk om hem in het zonnetje te gaan zetten", aldus selectiespeler Daan Rienstra.

Volgens Joshua overtreft deze actie al zijn verwachtingen: "Dit geeft zo'n boost, dat je weet dat er zoveel mensen achter je staan. Ik verwacht dat ik alleen maar sterker terugkom."

De kracht van Ons Voetbal

De video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu en zijn of haar omgeving kan betekenen. Bekijk hier de eerdere video’s van PSV (Amputatievoetbal), Willem II (Football Memories), PEC Zwolle (PEC kicks ASS), ADO Den Haag (G-Storks), FC Twente (Supporter voor elkaar), sc Heerenveen (Begeleid werken), Feyenoord (Bijzondere wensen), Sparta Rotterdam (Banenmarsch), AZ (Blindentribune), FC Emmen (Oldstars), FC Groningen (Framevoetbal), FC Utrecht (Skybox WKZ I & II), FC Emmen (G-Voetbal), Willem II (Gelukkigste werknemer) en PSV (Virtuele sportkantine).

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen