KPN eDivisie

KPN eDivisie seizoen 7: Home of Champions

Een nieuw KPN eDivisie-seizoen staat op het punt van beginnen. Vitesse start seizoen VII als titelhouder, Heracles Almelo en PEC Zwolle keren terug in de KPN eDivisie en Almere City FC maakt haar debuut in de online gaming competitie van de Eredivisie.

Op 7 november vinden de eerste onderlinge confrontaties tussen de esporters van eredivisieclubs plaats. Vanaf 17.30 uur barst de strijd om het online landskampioenschap los in H20 Esports Campus in Purmerend. Naast de eer en de officiële KPN eDivisie kampioensschaal wordt er wekelijks gestreden om het bijbehorende prijzengeld van € 50.000 en directe plaatsing voor het wereldkampioenschap.

Regerend wereldkampioenen en voormalig KPN eDivisie-kampioenen

Seizoen VII van de KPN eDivisie belooft een spannende competitie te worden, met diverse (wereld)kampioenen. Voormalig KPN eDivisie kampioenen Dani Hagebeuk en Dani Visser kruipen weer achter de controllers namens RKC Waalwijk en AZ. Naast 2v2 wereldkampioen Levi de Weerd kiest Ajax ervoor om ook de Braziliaanse Paulo Henrique Chaves (beter bekend als PHzin), die afgelopen seizoen onder andere de eNations Cup met Brazilië won, namens de Amsterdammers te laten uitkomen.

De meest opvallende wijzigingen vinden plaats in Eindhoven. Ali Riza Aygün krijgt met wereldkampioen en regerend KPN eDivisie titelhouder Manuel Bachoore en eChampions League winnaar Emre Yilmaz twee absolute topspelers aan zijn zijde. Hiermee lijkt PSV op zoek naar revanche voor het matige zesde seizoen waarin PSV op een teleurstellende 17e plaats eindigde. Met deze spelers van wereldklasse heeft de KPN eDivisie een geweldige line-up.

Bekijk een overzicht van alle clubs en spelers hier.

Landskampioen Vitesse start tegen AZ, debutant Almere City FC treft Feyenoord

Nieuwkomer Almere City FC trapt om 17.30 uur het KPN eDivisie seizoen af met een wedstrijd tegen Feyenoord. Op hetzelfde tijdstip maakt Heracles Almelo haar rentree in de KPN eDivisie; de Almeloërs nemen het op tegen FC Utrecht dat zich vorig seizoen wist te plaatsen voor de Finals.

Titelverdediger Vitesse mag direct flink aan de bak in een onderlinge confrontatie met AZ. Runner-up Ajax maakt zich op voor een duel met Sparta Rotterdam, waar PSV het gepromoveerde PEC Zwolle tegenkomt. Het gehele speelschema is hier te bekijken.

KPN eDivisie wekelijks live te volgen met Paskie Rokus, Sebas de Jong en Bas van Velzen

De wedstrijden in de KPN eDivisie worden elke week op dinsdag van 17.30 tot 20.30 uur live uitgezonden op ESPN 3 en gestreamd via het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie. De live uitzendingen worden gepresenteerd door influencers Paskie Rokus, Sebas de Jong en Bas van Velzen, laatstgenoemde keer na een jaar weer terug. Een samenvattingsprogramma van alle wedstrijden is een dag later te zien op ESPN, KPN’s Kanaal 41 (etalagekanaal) en YouTube. Op vrijdag volgt een wekelijkse terugblik op de speelronde tijdens de radio-uitzending van ALLsportsradio.

Dit artikel delen