Voetbal Geeft

Stijn van Gassel coacht Richard (14) tijdens Bijzondere Eredivisie

Richard (14) is vastbesloten om de beste keeper van Rotterdam te worden. Tijdens het Bijzondere Eredivisie toernooi komt Richard uit voor het G-team van Excelsior Rotterdam. Daar staat hem een grote verrassing te wachten: zijn grote held, Stijn van Gassel, ondersteunt hem tijdens de wedstrijden.

G-team Excelsior Rotterdam

Richard voetbalt in het G-team van Sportief Capelle, samen met zijn broer Michael. Hij is autistisch en zijn broer heeft een verstandelijke beperking vanwege zuurstoftekort bij de bevalling. Vorig jaar werd Richard geselecteerd voor het G-team van Excelsior Rotterdam, wat hem enorm trots maakt. Samen met 14 andere kinderen dragen ze het officiële Excelsior-tenue en voelen zich als echte profvoetballers.

De Bijzondere Eredivisie biedt veel mogelijkheden en perspectief aan deze spelers om actief, samen en fit te zijn
Stijn van Gassel (aanvoerder Excelsior Rotterdam)

Excelsior Rotterdam geeft kinderen met een beperking de kans om deze professionele ervaring te proeven. En die ervaring is van onschatbare waarde. Het G-team van Excelsior Rotterdam neemt deel aan de Bijzondere Eredivisie, een initiatief vanuit Stichting Het Gehandicapte King, waar G-teams vanuit de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie tegen elkaar spelen.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen