Voetbal Geeft

Vitesse Football Memories neemt Wim (84) mee terug naar vroeger

Het was een hele bijzondere dag voor Vitesse supporter Wim. De 84-jarige supporter met Alzheimer kwam naar GeldreDome om samen met andere Vitesse-supporters voetbalherinneringen op te halen uit de 130 jaar oude clubhistorie. Er werden nieuwe contacten opgedaan, nieuwe herinneringen gemaakt en er werd zelfs een balletje getrapt met Edward Sturing, Tim Cornelisse en Enzo Cornelisse.

Hij keek zijn ogen uit en het leek alsof hij weer terug ging naar vroeger
Enzo Cornelisse

In de video zien we hoe Wim de eerste bijeenkomst van Vitesse Football Memories beleeft. Wim kreeg een jaar geleden de diagnose Alzheimer en is afgelopen jaar flink achteruit gegaan, volgens zijn dochter Christine. Ze was bang dat hij te weinig onder de mensen kwam en te weinig prikkels kreeg. Toen het verzorgingstehuis, waar Vitesse mee samenwerkt voor het project Football Memories, liet weten dat Vitesse Football Memories ging starten, twijfelde Christine geen moment om haar vader aan te melden.

Vitesse Football Memories

Bij Vitesse Football Memories worden voetbalherinneringen opgehaald uit de 130 jaar oude clubhistorie, aan de hand van foto's, videobeelden, krantenknipsels, memorabilia, verhalen en gesprekken. Hierdoor worden de hersenen geprikkeld, van met name demente ouderen. Daarnaast is het sociale contact erg belangrijk, omdat het een groep betreft die sneller in een sociaal isolement komt.

Vitesse speler Enzo Cornelisse is trots op het initiatief van zijn club: ,,Vitesse bestaat dit jaar 130 jaar. We hebben een hele rijke voetbalgeschiedenis. Juist die mooie voetbalgeschiedenis gebruikt Vitesse om de ouderen in de buurt met elkaar te verbinden. Dat vind ik echt prachtig om te zien."

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door de Eredivisie CV, ESPN en VriendenLoterij.

Dit artikel delen