Voetbal Geeft

Tijjani Noslin verrast G-voetbalteam van Fortuna Sittard

Het G-voetbalteam van Fortuna Sittard kreeg tijdens een wedstrijd onverwachts bezoek van selectiespeler Tijjani Noslin. De aanvaller gaf instructies en moedigde het team aan. Onder zijn aanvoering en met aanwezigheid van een groep supporters werd het een onvergetelijke dag voor het team. In onderstaande video volgen we het G-team op een wedstrijddag, met aanvoerder Leroy in de hoofdrol.

G-voetbal op de kaart zetten

Fortuna Sittard heeft inmiddels drie jaar een G-team, welke één keer in de week een wedstrijd speelt onder de vlag van de club. Hiermee wil de club het G-voetbal in de regio verder op de kaart zetten, zodat verenigingen zelf G-voetbal gaan aanbieden. De Limburgse club wil namelijk dat iedereen moet kunnen voetballen.

Hier voel ik mij gezien en begrepen
Leroy

Helemaal op zijn plek

Aanvoerder van het G-team Leroy is dol op voetbal en heeft lange tijd gezocht naar een passend voetbalteam. Hij heeft namelijk licht autisme, waardoor hij naar eigen zeggen soms dingen niet goed begrijpt of dingen anders ziet als een ander. Bij de vorige twee G-teams voelde Leroy zich niet helemaal gelukkig. Via een vriend kwam Leroy uit bij het G-voetbalteam van Fortuna Sittard, waar hij helemaal op zijn plek is.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door de Eredivisie CV, ESPN en VriendenLoterij.

Dit artikel delen