Voetbal Geeft

Trouwe supporter Jesper krijgt een plek in de Memorial Garden van Go Ahead Eagles

De Memorial Garden van Go Ahead Eagles is het bewijs dat de liefde voor voetbal ver reikt. Deze unieke herdenkplek aan de rand van het stadionplein is een eerbetoon aan overleden Eagles-supporters. Tijdens de thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Willem II werd Jesper, een trouwe Go Ahead supporter, herdacht door familie en vrienden. Aanvoerder Bas kuipers was aanwezig bij dit bijzondere moment, waarop Jesper een speciaal plekje kreeg in de Memorial Garden.

Wanneer het lichaam van Go Ahead Eagles supporter Jesper de derde levertransplantatie afstoot, verliest hij de strijd tegen zijn leveraandoening en overlijdt hij op 15 juni 2021 op 35-jarige leeftijd. De familie ontwerpt een mooie gedenkplaat die tussen alle andere overleden supporters een speciaal plekje krijgt in de Memorial Garden. Hiermee maakt de club uit Deventer realiteit van de uitspraak: "Eens een Eagle, altijd een Eagle".

Voetbal is de rode draad door het leven van de broer Jesper en Lars. Jesper was een enorm fanatieke supporter en enthousiasmeerde iedereen om mee te gaan naar de wedstrijden van zijn favoriete club. Samen beleefden de broers vele hoogte- en dieptepunten, zowel privé als in het stadion. Zo maakte Jesper vlak voor zijn overlijden nog mee dat Bas Kuipers Go Ahead Eagles met een prachtige goal naar de Eredivisie schoot.

Een afwijking in Jesper’s lever, bovenliggend op zijn ziekte van Crohn, blijkt zo ernstig te zijn dat Jasper een levertransplantatie nodig heeft. Na een derde afgestoten levertransplantatie komt een vierde lever te laat en geeft zijn lichaam de strijd op. ,,In de laatste weken van Jesper’s overlijden heeft hij aangegeven dat het erg mooi zou zijn als er een klein plekje voor hem in de Memorial Garden vrijgemaakt kon worden”, aldus Lars.

Go Ahead Eagles is meer dan voetbal

Aanvoerder Bas Kuipers was aanwezig bij Jesper's eerbetoon in Memorial Garden waarbij Jesper op een bijzondere manier wordt herdacht door familie en vrienden. ,,Deze Memorial Garden laat eigenlijk zien dat Go Ahead Eagles veel meer is dan voetbal. Je deelt lief en leed met elkaar”.

Lars en de overige familie en vrienden bekijken op deze bijzondere ook dag de wedstrijd Go Ahead Eagles - Willem II in het stadion. ,,Het stadion is over het algemeen uitverkocht, maar voor mij voelt het niet meer als een uitverkocht stadion sinds hij er niet meer is.” Met de komst van een prachtige plek in de Memorial Garden is Jesper er nu toch weer bij wanneer Lars naar het stadion gaat om een wedstrijd te bezoeken.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door de Eredivisie CV, ESPN en VriendenLoterij.

Dit artikel delen