Eredivisie Awards

Uitreiking Eredivisie Awards 2024 op maandag 2 september

De vierde editie van de Eredivisie Awards wordt uitgezonden op maandag 2 september. Tijdens deze feestelijke awardshow worden de belangrijkste prijzen in de Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie uitgereikt. Zo worden prijzen uitgereikt aan de (Azerion Vrouwen) Eredivisie Speler van het Jaar, Johan Cruijff Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar, Voetbal Geeft Prijs en de Eredivisie Oeuvre Award.

Op het Doelpunt van het Jaar kan gestemd worden op eredivisie.nl/awards. De genomineerden voor de andere awards worden de komende weken bekendgemaakt via de social media-kanalen van ESPN, Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie.

De winnaars van de topscorersprijzen zijn al bekend: Luuk de Jong (PSV) en Vangelis Pavlidis (AZ) ontvangen de Willy van der Kuijlen-trofee, beiden met 29 doelpunten. Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) maakte de meeste goals in de Azerion Vrouwen Eredivisie met 26 voltreffers.

Eredivisie Awards op maandag 2 september

In aanwezigheid van spelers, coaches en andere prominenten uit de Eredivisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie worden op maandagavond 2 september de prijzen uitgereikt in DeFabrique in Utrecht. De avond wordt gepresenteerd door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias. De awardshow is om 20.30 uur live te zien op ESPN.

De Eredivisie Awards

De Eredivisie Awards zijn een initiatief van Eredivisie CV, ESPN en de Azerion Vrouwen Eredivisie. VriendenLoterij, KPN en de Cruyff Foundation zijn partner van de Eredivisie Awards. De Eredivisie Speler van het Jaar en Azerion Vrouwen Eredivisie Speler van het Jaar worden in samenwerking met spelersvakbond VVCS gekozen door de aanvoerders van de eredivisieclubs. In samenwerking met Coaches Betaald Voetbal kiezen de trainers het Johan Cruijff Talent van het Jaar (m en v).

Dit artikel delen