KPN eDivisie

Visverkoper Luca Schilder in Finals met FC Volendam

Doordeweeks werkt hij als verkoper in een viswinkel. Daarnaast bleek ook nog een aardig potje FIFA te kunnen spelen: Luca Schilder strijdt op zaterdag 6 mei samen met zijn teamgenoot Collin Dekkers voor het landskampioenschap in de KPN eDivisie Finals.

Trotse eSporter in eigen dorp

‘Hoe gaat het in de eDivisie?’, is wat Luca regelmatig hoort wanneer hij zijn gezicht laat zien op de bekende Dijk in Volendam. Schilder, een rasechte Volendammer, blijft er nuchter onder en vindt het alleen maar leuk wanneer mensen hem vragen naar zijn prestaties op het virtuele speelveld.

Met een zesde plaats in de reguliere stand plaatsten Schilder en Dekkers zich rechtstreeks voor de KPN eDivisie Finals in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Een knap resultaat voor de promovendus die dit seizoen debuteerde in de KPN eDivisie. “Als jongen van het dorp is het extra leuk om met je eigen club de Finals te halen”, verzekerd een trotse Luca ons.

FC Volendam treedt tijdens de Finals aan tegen Excelsior Rotterdam. Een gevaarlijke tegenstander die zich verrassend als vierde club op de ranglijst wist te positioneren. Collin Dekkers is afkomstig uit de regio Rotterdam en kent de spelers van Excelsior goed. “Het voelt voor mij als een soort vriendschappelijke wedstrijd waar een prijs op het spel staat”, aldus Collin.

Schilder en Dekkers laten niets aan het toeval over in aanloop naar de finaledag: “We zijn van plan om in de laatste week bij elkaar te komen om dagelijks te trainen voor de Finals.”

Support jouw club tijdens de Finals

Op zaterdag 6 mei spelen de 8 overgebleven clubs om het kampioenschap in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Support jouw favoriete club en breek samen met ons het wereldrecord aan toeschouwers bij een live FIFA evenement!

Dit artikel delen