KPN eDivisie

Vitesse kampioen KPN eDivisie

Vitesse is de winnaar van de KPN eDivisie seizoen 2021/22. In een zinderende finale wisten Levi de Weerd en Manuel Bachoore, op het podium van een volgepakt MECC Maastricht, Joas Drost en Damian Sitaram van N.E.C. te verslaan. In de kwartfinale en halve finale versloegen de Arnhemmers RKC Waalwijk en FC Twente.Door hun winst nemen De Weerd en Bachoore de kampioensschaal, € 25.000 aan prijzengeld en twee tickets voor de FIFAe World Cup Playoffs mee naar Arnhem.

Levi de Weerd en Manuel Bachoore


ROAD TO THE FINAL VITESSE

Vitesse eindigde in het reguliere seizoen als nummer 1 en sluiten met hun finalewinst het seizoen dus uitstekend af. Na 17 speelrondes kwalificeerden Levi de Weerd en Manuel Bachoore zich direct voor de KPN eDivisie Finals, die als onderdeel van het GG22 DreamHack Sports festival werden georganiseerd in het MECC in Maastricht.
In de Grand Final van de KPN eDivisie Finals geldt dat de club die als eerste twee wedstrijden wint, zich kampioen van de KPN eDivisie mag noemen. Nadat Manuel Bachoore de eerste wedstrijd van Joas Drost met 4-2 won, sleepte Levi de Weerd de zege binnen door Damian Sitaram met 3-2 te verslaan.

PRIJZEN VOOR KPN GOAL OF THE SEASON, RED BULL ROOKIE OF THE SEASON EN TOPSCORER KPN EDIVISIE

Naast de kampioensschaal werden drie individuele spelers bekroond voor hun prestaties. Dennis Verhoeven (PSV) won de KPN Goal of the Season award, Collin Dekkers (Feyenoord) werd met 41 goals in het reguliere seizoen Topscorer KPN eDivisie en het jonge talent Damian Sitaram (N.E.C.) ontving de Red Bull Rookie of the Season award.

Dit artikel delen