Voetbal Geeft

Vitesse-keeper Eloy Room laat droom uitkomen van 13-jarige Arthur

De 13-jarige Arthur gaat door een moeilijke periode heen nadat hij een aantal maanden geleden zijn moeder verloor. Om Arthur een steuntje in de rug te geven wordt hij verrast door Vitesse en zijn grote held Eloy Room, eerste keeper bij de Arnhemse club.

Arthur droomt ervan om ooit keeper te worden bij zijn favoriete club Vitesse, net als zijn voorbeeld Eloy Room. Wanneer Arthur niets vermoedend aan het werk is in de cafetaria, wordt hij verrast met een keeperstenue van Vitesse en een sportauto die hem naar de trainingsvelden op Papendal brengt. Daar staat Eloy hem op te wachten om de 13-jarige supporter de kneepjes van het keepersvak bij te brengen.

Als je zoiets hoort dan is voetbal eigenlijk maar een bijzaak. Soms is het goed om dat besef te hebben
Eloy Room - keeper Vitesse

Als klap op de vuurpijl mag Arthur tijdens de wedstrijd Vitesse - Go Ahead Eagles in de rust keepen in een vol stadion. Het publiek juicht terwijl Arthur vol zelfvertrouwen alle ballen probeert tegen te houden.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen