KPN eDivisie

Vitesse, PSV, Feyenoord en FC Twente gekwalificeerd voor KPN eDivisie Finals

In een zinderende laatste wedstrijddag werden de laatste twee speelrondes van het seizoen direct na elkaar gespeeld. Het resultaat was een beslissing die tot het allerlaatste moment werd uitgesteld. De top-4 van de ranglijst zou zich direct kwalificeren voor de KPN eDivisie Finals, waar de nummers 5 tot en met 12 gedoemd waren op dinsdag 5 april Playoffs te spelen. Vitesse was al zeker van de eerste plaats, PSV plaatste zich door de eerste wedstrijd van de avond te winnen, maar de derde en vierde plaats werden uitgevochten door Feyenoord, FC Twente en Ajax.

FC Twente trekt aan het langste eind

Feyenoord won de eerste wedstrijd van de avond van FC Twente (4-1), en versloeg in de laatste wedstrijd FC Utrecht (2-5). Hiermee waren de Rotterdammers zeker van de derde plaats.

Het was SC Cambuur die het Dani en Levy van Ajax ongelofelijk moeilijk maakte. De Friesen sleepten in de laatste minuut van de laatste wedstrijd een 4-5 overwinning binnen en vermorzelden hiermee Ajax' kans op directe kwalificatie voor de KPN eDivisie Finals. Ajax eindigde als vijfde op de ranglijst en is gedoemd om op dinsdag 5 april de KPN eDivisie Playoffs te spelen. Tijdens die KPN eDivisie Playoffs worden vier wedstrijden gespeeld. De winnaars voegen zich bij de vier clubs die al gekwalificeerd zijn voor de KPN eDivisie Finals.

KPN eDivisie Finals op 4 en 5 juni

Op de KPN eDivisie Finals, die op 4 en 5 juni als onderdeel van het GG22 festival in Maastricht gespeeld worden, ontmoeten tenminste Vitesse, PSV, Feyenoord en FC Twente elkaar. Op dinsdag 5 april worden via de KPN eDivisie Playoffs bepaald welke vier clubs zich daarbij voegen en om de prijzenpot van € 50.000 spelen.

De KPN eDivisie Playoffs en de KPN eDivisie Finals zijn live te zien op zowel het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie, als op ESPN.

Dit artikel delen