Voetbal Geeft

Vitesse speler Million Manhoef heeft veel bewondering voor Waleed (19)

Waleed is 19 jaar oud en woont in een AZC in Arnhem. Dankzij Vitesse United krijgt Waleed weer de kans om een toekomst op te bouwen. Waleed is met zijn ouders en zusje gevlucht uit Saoedi-Arabië. Het zusje van Waleed is zwaar gehandicapt en heeft veel zorg nodig. De zorg die ze nodig heeft, kunnen ze niet bieden in Saoedi-Arabië. In Nederland is die mogelijkheid er wel. Dankzij Vitesse United heeft Waleed weer zelfvertrouwen gekregen, is hij weer gelukkig en jaagt hij zijn droom om trainer te worden na.

DE KRACHT VAN VITESSE UNITED

Waleed volgt een project bij Vitesse United. Binnen dit project wordt de sociale kracht van voetbal ingezet om jongeren tussen de 14-27 jaar te helpen en klaar te stomen om onderdeel te worden van de maatschappij. Tijdens het project werken de jongeren aan verschillende aspecten, die ze vervolgens ook in de praktijk brengen. Dit wordt gedaan in de vorm van het organiseren van wijktrainingen, evenementen en buurtactiviteiten voor jong en oud.

Je gaat je wel dingen realiseren als je hoort waar zo’n jongen vandaag komt en wat hij heeft meegemaakt.
Million Manhoef speler Vitesse

Weer durven dromen

Manhoef geeft aan dat je jezelf wel dingen gaat realiseren als je hoort waar zo’n jongen vandaag komt en wat hij heeft meegemaakt. Hoe je zelf van geluk mag spreken dat je uit een goed gezin komt en in Nederland woont.

Waleed is dankbaar dat hij in Nederland de kans krijgt om een toekomst op te bouwen. Waleed ontwikkelt zich enorm. Hij is bezig om de Nederlandse taal meester te worden, verder ontwikkelt hij zich als leider binnen de groep en neemt hij graag het voortouw.

Dankzij Manhoef heeft Waleed een onvergetelijke middag gehad. Ze hebben samen gevoetbald en Waleed heeft een toepasselijk cadeautje van Manhoef gekregen, een trainersboekje. Waleed heeft namelijk de ambitie om voetbaltrainer te worden, want voetbal is zijn leven.

“Van iedereen die ik tegenkom, leer ik weer iets bij. Ik ben dankbaar voor alles.” Aldus Waleed.

VOETBAL GEEFT

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen