Voetbal Geeft

Voormalig topscheidsrechter Jan Keizer (83) ontroerd door hartverwarmende kerstverrassing van FC Volendam

Jan Keizer, een geboren en getogen Volendammer, heeft een glansrijke carrière als scheidsrechter in het betaald voetbal achter de rug. Vanaf 1966 floot hij nationale en internationale wedstrijden, waaronder het EK 1984, de Olympische Zomerspelen 1984 en het WK 1986. Zijn laatste officiële fluitsignaal klonk tijdens de nacompetitie van Eredivisie 1987/88 in de wedstrijd tussen FC Twente en FC Groningen.

Strijd tegen Alzheimer

Enkele jaren geleden wordt de familie van Jan geconfronteerd met het nieuws dat Jan lijdt aan een Alzheimer gerelateerde aandoening. Zo'n 15 maanden geleden verhuisde Jan daarom noodgedwongen naar een verzorgingstehuis in Volendam. Ondanks de uitdagingen geniet Jan van de gezelligheid en bezoeken van familie; een opluchting voor de familie.

Ik denk dat het heel goed is om binding te houden met oudere mensen die ook veel hebben betekend voor de gemeenschap
Damon Mirani, speler FC Volendam

Kerstverrassing

Met de kerstperiode in aantocht wordt Jan verrast met een bijzonder bezoek. FC Volendam, de club die zijn hart altijd heeft veroverd, gaat jaarlijks op bezoek bij ouderen in het verzorgingstehuis. Ditmaal alleen speciaal voor Jan Keizer. In een bakfiets vol met lampjes en oliebollen arriveren de spelers, klaar om samen met Jan te zingen en spelletjes te spelen. Het warme gebaar van FC Volendam brengt opnieuw een glimlach op Jans gezicht, en het moment wordt een waardevolle herinnering.

Voetbal Geeft

Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie 'Voetbal Geeft' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben op de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen